Grci se plaše najlošijeg scenarija: Janis Adetokunpo upitan za Mundobasket 1EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaška reprezentacija Grčke ima velike ambicije na predstojećem Mundobasketu, međutim, one bi lako mogle da splasnu ako se obistini najlošiji mogući scenario.

Delovalo je da će Janis Adetokunpo sigurno igrati na Svetskom prvenstvu. Sa Milvokijem je završio učešće u plej-ofu NBA lige u serijalu sa Majamijem.

Imao je dovoljno vremena da se u potpunosti oporavi, međutim kako je vreme prolazilo postajalo je sve jasnije da se neće na jednostavan način otarasiti bolova u levom kolenu.

Uprkos odmoru od neka tri meseca, Gazeta je danas objavila da Janis već dve nedelje uopšte ne trenira i da je veliko pitanje hoće li se oporaviti za početak priprema reprezentacije Grčke.

Naime, on je sredinom juna bio u Njujorku kako bi rešio navedeni problem. Bolove je imao i tokom NBA sezone, a oni nisu prestajali ni kada se podvrgnuo terapijama odmah nakon takmičarske godine u NBA ligi.

Iako je delovalo da neće morati da se operiše, na kraju je bio potvrgnut artroskopiji posle koje je zabranjena bilo kakva aktivnost, najmanje tri nedelje.

S obzirom na to da Janis već dve sedmice nije trenirao, javnost u Grčkoj pomno prati u kakvom će stanju biti njegovo koleno nakon još jedne nedelje mirovanja.

Iako je početak Mundobasketa zakazan za 25. avgust, u Milvokiju bi više voleli da propusti Svetski šampionat i fizički potpuno zdrav dočeka početak priprema za novu sezonu.

Takvo razmišljanje struke Baksa dodanto zabrinjava košarkašku javnost u Grčkoj. Situacija u vezi sa odlukom Janisa Adetokunpa trebalo bi da bude jasnija za nekih desetak dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari