Embape potvrdio da odlazi iz kluba: PSŽ već godinu dana zna za moju odluku 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

U Pari Sen Žermenu započeli su sa rekonstrukcijom ekipe odlascima Lea Mesija i Serhija Ramosa. Nadali su se potom da će glavna tema biti pojačanja, međutim, Kilijan Embape je iznenada iskočio u prvii plan.

Saga u vezi sa odlaskom najboljeg francuskog fudbalera traje već dve godine. Činilo se prošlog leta da će Embape ostati na Parku prinčeva još dugo, posebno nakon što je „odjavio“ Real Madrid iako je imao načelan dogovor sa „kraljevskim klubom“.

Ipak, na kraju tek završene sezone, razočaravajuće za „svece“ bez osvojene Lige šampiona, Kilijan Embape odlučio je da napusti klub, tačnije da najkasnije narednog leta promeni sredinu.

Iako u ugovoru ima opciju za automatski produžetak saradnje na takmičarsku 2024/25, Embape je izgleda rešen da prihvati novi izazov u klupskoj karijeri.

Naime, on je sinoć zvaničnim pismom obavestio klub da neće iskoristiti opciju za produžetak saradnje po završetku takmičarske 2023/24.

Sam fudbaler smatra da vodeći ljudi PSŽ-a time nisu iznenađeni, s obzirom na to da su o tome odavno obavešteni.

– Nikada nisam pregovarao sa Pari Sen Žermenom u vezi sa produžetkom ugovora. Uprava kluba je još pre godinu dana, 15. jula 2022. godine, obaveštena o mojoj odluci da neću produžiti ugovor, a jedina svrha pisma bila je da potvrdi ono što sam im prethodno usmeno saopštio – navodeno je u saopštenju koje je Embape dostavio novinskoj agenciji AFP.

U datim okolnostima, biće zanimljivo saznati da li će Parižani zadržati svog najboljeg igrača i za narednu sezonu ili će, pak, pokušati da ga prodaju i time zarade određenu sumu novca na ime obeštećenja, verovatno ne manju od 50 miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari