Embid otkrio šta je šapnuo Jokiću posle utakmice 1Foto: Fonet/AP

Džoelu Embidu možda je drugu godinu zaredom pripao duel „1 na 1“ sa Nikolom Jokićem u Filadelfiji, ali zvezda Seventisiksersa nije želela da njegov najveći rival napusti grad, bez da čuje važnu i iskrenu poruku.

„Samo sam mu rekao da je najbolji igrač u ligi“, bez razmišljanja je odgovorio Embid na pitanje šta je šapnuo srpskom centru posle pobede njegovog tima nad Denver Nagetsima od 126:121.

Kamerunac, koji se nedavno odlučio da nastupa za američku reprezentaciju, postigao je 41 pšoen, uz sedam skokova i deset asistenccija, što mu je bila 18. uzastopna utakmica sa 30 i više postignutih poena, piše Sport Klub.

MVP iz prošle sezone upitan je za to da li će „juriti“ najprestižniju individualnu nagradu u ligi i ove godine.

„Rekao sam već, ako budem u prilici da osvojim drugu, ići ću na to. Ali neću se forsirati. Moja košarka će uvek govoriti sama za sebe. Pobeđujemo. To je najvažnije. Ako možemo da uporedo pobeđujemo i da beležim brojke za MVP titulu, to će biti sjajno. Ali, ako se dogodi da ne budem odigrao dovoljno utakmica da budem razmatran za MVP titulu, onda će tako biti“, ponovio je Embid da će prihvatiti odluke lekarskog tima o eventualnim preskakanjima „back to back“ utakmica do kraja ligaškog dela sezone.

Pogledajte kako je prošao direktan duel između poslednje dvojice najkorisnijih igrača lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari