EP u vaterpolu: Srbija sigurna protiv Nemačke za plasman u TOP 16 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku u drugom kolu Evropskog prvenstva, obezbedila je plasman u osminu finala, a osvajanje prvog mesta u grupi treba da potvrdi u duelu sa Maltom koji je na programu 9. januara.

Izabranici Uroša Stevanovića pobedili su Izrael sa 22:1 u prvom, slavili su i protiv Nemačke sa 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0), a ukoliko se ne godio veliko iznenađenje u grupi A, u kojoj se nalaze Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska, Srbija će u osmini finala igrati protiv Francuske.

Golove za Srbiju postigli su: Marko Radulović četiri, Dušan Mandić tri, Nemanja Vico, Nikola Jakšić po dva, Strahinja Rašović, Sava Ranađelović, Nemanja Ubović po jedan. Branislav Mitrović je imao devet odbrana. Najefikasniji u sastavu Nemačke, bili su Niklas Šiper, Denis Strelecki i Fin Šuce sa po dva gola. Feliks Benke je imao 15 odbrana.

Srbija je prvu deonicu dobila sa 3:2. Strelci su bili Mandić, Jakšić i Radulović sa zvukom sirene. S druge strane, Mitrovića su savladali Šifer i Strelci. Tokom druge deonice Srbija je u režiji Vica, Mandića, Ubovića i Rašovića pobegla na 7:3, a u završnici ovog perioda igre, Radulović je pogodio za 8:4.

Nemačka je selekcija koja se nikada ne predaje. Nastojala je u nastavku meča da stigne do rezultatskog priključka, ali je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 10:6 za Srbiju.

Izabranici Uroša Stevanovića mirno su priveli meč kraju, sledi duel sa Maltom, koji će biti poslednji trening i provera pred duel osmine finala, piše Sport Klub.

Crna Gora i Hrvatska, odnosno Španija i Francuska će odmeriti snage 8. januara, a posle spomenutih duela, biće jasno – koje selekcije idu direktno u četvrtfinale, a koje će igati protiv Srbije i Nemačke u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari