EP: Ubedljiva pobeda Srbije protiv Poljske 1Foto: Rukometni Savez Srbije

Rukometašice Srbije pobedom su „otvorile“ nastup na Evropskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj. One su u Nantu bile bolje od selekcije Poljske 33:26.

U drugom meču A grupe igraju Danska i Švedska od 21 sat.

Reprezentacija Poljske bolje je započela duel, konstantno je vodila (3:1, 5:4, 7:5, 8:6), ali od ulaska Dragane Cvijić u 20. minutu Srbija pravi seriju 3:0 i dolazi do vođstva (9:6).

Ipak, Poljska počinje ponovo bolje da igra u fazi napada i dolazi do nove prednosti (12:11, 13:12), a dva minuta pre kraja prvog poluvremena Katarina Krpež-Slezak poravnava rezultat iz uspešno realizovanog sedmerca (13:13).

Ipak, Poljakinje stižu do novog gola u u finišu poluvremena i odlaze na poluvremenu sa minimalnom prednošću (14:13), a rezultatsku „klackalicu“ smo videli i na početku drugog poluvremena, kada su se selekcije smenjivale u vođstvu iz časa u čas.

Od 38. minuta Srpkinje prave novu „mini-seriju“ i odlepljuju se na dva gola prednosti (21:19), a nedugo zatim biva i velikih „plus četiri“ (24:20). Briljirale su su u tom trenutku krila naše reprezntacije, Katarina Krpež-Slezak i Sanja Radosavljević, a u 45. minutu meča na semaforu je stajalo Srbija – Poljska 26:20.

Poljakinje su u napadu igrale bez golmana, sa igračicom više, ali je golman naše reprezentacije Katarina Tomašević sve udarce protivnica lako zaustavljala, a u napadi su se uspešno završavali preko kontri Krpež-Slezak i Radosavljević.

Do kraja susreta, „Orlice“ su samo uvećavale prednost, a na kraju su trijumfovale sa 33:26.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Katarina Krpež-Slezak koja je postigla čak 11 golova, od toga pet sa linije od sedam metara.

U narednom kolu Srbija igra protiv Švedske u nedelju u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari