EP: Velika pobeda Srbije protiv Danske 1Foto: Rukometni Savez Srbije

Rukometašice Srbije pobedile su favorizovanu Dansku 30:25 u poslednjem kolu A grupe na Evropskom prvenstvu koje se igra Francuskoj i tako zajedno sa Švedskom i Danskom prošle u narednu fazu takmičenja.

Na taj način su se sve tri selekcije plasirale u novoformiranu grupu u kojoj će „ukrstiti koplja“ sa najbolje tri selekcije iz grupe B, a to su Rusija, Francuska i Crna Gora.

Večeras su izabranice selektora Ljubomira Obradovića odigrale perfektan meč, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane.

Briljirale su Andrea Lekić i Katarina Krpež-Slezak sa po osam postignutih golova, a na golu reprezentacije Srbije je maetralna bila Katarina Tomašević koja je pravila prave bravure u drugom poluvremenu.

Golove su postizali i pivotmeni Draga Cvijić i Slađana Pop-Lazić, kao i bekovi Jelena Lafko i Jovana Stoiljković, a na ovom duelu je odmorila Sanja Radosavljević, startno krilo reprezentacije Srbije, čije se odsustvo i nije mnogo osetilo budući da je odlično odigrala Dijana Radojević.

Ovom pobedom Srbija je na prvom mestu završila takmičenje u grupi A, a iz daljeg takmičenja je otpala selekcija Poljske koja je doživela sva tri poraza na ovom šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari