Eparhija raško-prizrenska reagovala na objavu prištinskog ministra o Novaku Đokoviću 1Foto: Miroslav Dragojević/ Danas

Reagujući na objavu na Tviteru ministra kulture i sporta privremenih institucija u Prištini da dolazak najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića na KiM nije „zakonski moguć“ jer se nije vakcinisao protiv kovida 19, Eparhija raško–prizrenska je saopštila da je duboko ožalošćena tim činom, napominjući da ta obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Novak Đoković je poželeo da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče.

„Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na društvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića“, navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Podseća se da je Đoković koji je u intervjuu za Koriere dela sera rekao da je „za svakog Srbina Kosovo je srce, centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere” a, kako se kaže, sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji.

„Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci“, ističe se u saopštenju.

Eparhija raško-prizrenska ukazuje na to da je važno napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su patrijarh Porfirije i Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji tu žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari