Euforija u Haifi: Crvenu zvezdu bi dočekalo i 70 hiljada navijača 1EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Dvomeč značaja plasmana u Ligu šampiona i dvadesetak miliona evra u klupskoj kasi doveo je do potpune euforije u Haifi. Makabi će u sredu uveče ugostiti Crvenu zvezdu (21.00) a stadion „Semi Ofer“ biće daleko manjeg kapaciteta nego što je potražnja za kartama. Prema izveštajima izraelskih novinara, da ima kapacitet od 70 hiljada mesta, stadion bi u Haifi bio rasprodat. Makabi će pokušati da u prvom meču plej-ofa, materijalizuje toliku podršku sa tribina, pogotovo jer se tokom ovosezonskih kvalifikacija pokazao kao veoma neugodan domaćin.

Iako je kapacitet stadiona 30,780 mesta, zbog pravila UEFA, Makabi će moći da ugosti 28 hiljada navijača.

Ulaznice su mogli da trebuju isključivo članovi kluba. Mnogi od njih, ipak, zbog zakasnelih prijava, ostali su uskraćeni za spektakl, kakav se očekuje na „Semi Oferu“.

„U svakom trenutku, na red je čekalo desetine hiljada navijača. Žalimo što veliki broj neće biti uz nas, u najvažnijoj utakmici. Mogli smo da napunimo stadion i sa 70.000 mesta“, saopštili su iz Makabija posle informacije da je u ponedeljak zatvorena prodaja.

Reagovao je čak i ministar saobraćaja Vlade Izraela, Merav Mehaeli, i na molbu čelnika Makabija, dozvolio vanrednu promenu u železničkom saobraćaju.

Zbog kasnog završetka utakmice, oko ponoći po lokalnom vremenu, biće prekinuti radovi na elektrifikaciji i dozvoljen saobraćaj tokom cele noći.

Vlasti su apelovale na gledaoce da put Haife i stadiona „Semi Ofer“ krenu javnim prevozom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari