Hrvatska pobedila Veliku Britaniju, Finci lako protiv Poljske 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Košarkaška reprezentacija Hrvatske opravdala je ulogu favorita i u drugom kolu grupe C Evrobasketa u Milanu je savladala Veliku Britaniju 86:65.

 

Ekipa Damira Mulaomerovića je zabeležila prvi trijumf nakon startnog neuspeha protiv Grčke, dok Ostrvljani imaju 0-2.

Hrvatska nije blistala, ponovo je bilo mnogo padova u igru, a posle 37:31 na poluvremenu ključna je bila treća četvrtina. Taj deo meča pripao je Mulaomerovićevom timu 35:9, a početkom poslednje deonice bilo je i maksimalnih plus 35.

Po 15 poena postigli su Bojan Bogdanović, Dario Šarić (8sk, 5as) i Ivica Zubac (6sk), dok je Mario Hezonja dodao 13 uz 10 uhvaćenih lopti. U poraženom timu Majls Hison je 18, a Patrik Vilan 14 poena, piše Sport Klub.

Hrvatska 5. septembra igra sa Estonijom, a Britanci sa Grčkom.

Selekcija Finske je u grupi D neočekivano lako savladala Poljsku 89:59 i napravila je prvi korak ka plasmanu u osminu finala.

Finci su, podsetimo, na startu takmičenja posle produžetka poraženi od Izraela, dok je Poljska bila ubedljiva u duelu sa Češkom.

Nordijska selekcija je već posle prve četvrtine imala dvocifrenu prednost (26:16), na odmor je otišla sa 14 poena viška, a konačnih plus 30 je ujedno i najveći kapital koji su Finci imali.

Iskusni Sasu Salin je predvodio svoj tim sa 18 poena i 5 asistencija, dok je Lauri Markanen dodao 17 uz 5 skokova i 4 asistencije. U poraženoj ekipi Mateuš Ponitka je upisao 8 poena i 5 asistencija, a Aron Čel i Lukaš Kolenda po 7.

Fince u ponedeljak u 21 čas očekuje duel sa Srbijom, dok Poljska istog dana igra sa Izraelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari