Jasniji put "Orlova" ka medalji na Evrobasketu 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Nakon pobede Slovenije nad Francuskom 88:82 u poslednjem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu, mnogo je jasniji put „Orlova“ u nokaut fazi šampionata.

Ukoliko košarkaška reprezentacija Srbije savlada Poljsku u poslednjem kolu D grupe zauzeće prvo mesto i u osmini finala će igrati sa četvrtoplasiranom reprezentacijom iz C grupe koja se igra u Milanu.

U toj grupi se zna da je samo Grčka obezbedila prvo mesto, a za drugo treće i četvrto mesto se bore Ukrajina, Italija i Hrvatska.

Poslednje kolu u toj grupi se igra sutra, a parovi su Hrvatska – Ukrajina, Estonija – Grčka i Velika Britanija – Italija.

Trenutno se iza Grčke u grupi nalaze Ukrajina, Italija i Hrvatska, a ako baš takav raspored ostao nakon sutrašnjih utakmica, protivnik Srbije u osmini finala bi bila Hrvatska.

Ukoliko bi u izabranici Svetislava Pešića savladali svoje komšije, u četvrtfinalu bi igrali protiv boljeg iz meča Turska – Francuska, dok bi je u polufinalu najverovatnije čekala Slovenija.

Ukoliko bi pak „Orlovi“ izgubili od Poljske, u osmini finala bi igrali protiv trećeplasirane ekipe iz grupe C, a u četvrtfinalu bi išli na boljeg iz meča Španija – Litvanija, dok bi našu reprezentaciju u polufinalu čekala Grčka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari