Pešić: Dali smo 89 poena bez dobrog napada 1Foto: Starsport

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić naglasio je posle pobede nad Izraelom 89:78 da je zadovoljan do sad postignutim.

„Znali smo da ćemo imati težak meč sa Izraelom koji hoće da kontroliše ritam meča. Ipak postigli smo 89 poena, bez previše dobrog napada. Ipak pobedili smo i dali 89 poena, Svaka utakmica je bitna da pobedimo u njoj i da ako možemo naučimo nešto novo“, rekao je Pešić.

On je dodao da sa odbranom nikada nije zadovoljan.

„Sa Izraelom je teško jer su stalno u nekom iskakanju i mnogo su brzi. Mi skokove u odbrani nismo pretvarali u kontranapade. Previše smo igrali pet na pet, nismo stvarali prednost, malo smo se opteretili sa faulovima, a onda su nas poremetile neke povrede. Ovaj nam izađe, onaj nam izađe i svaki dan nas ponešto poremeti. Međutim ukupno gledano imali smo zadatak, hteli smo da Avdiju opteretimo i to nije bilo loše. Ali uvek može bolje“, istakao je selektor.

Pešić je rekao da ekipa želi da pobedi svakoga u Pragu, da igra dobro u Berlinu.

„Samo sa Nikolom Jokićem to nije moguće. Svaki tim koji hoće da pobedi nekoga treba igrača kao što su Micić, Jokić. Gudurić, Kalinić ili kao Kuridža. TIm je bitniji od Jokića, a on zna šta je njegov posao. A uz to on voli da sve saigrače učine boljim. Jer zna da možemo da uradimo nešto samo sa timskom odbranom i napadom“, smatra Pešić.

Selektor je još jednom apelovao na medije da ne stvaraju euforiju jer time ne čine uslugu nacionalnom timu.

„Ono što sam igračima rekao je da ne potcenjujemo nijednog protivnika. Ostajemo skromni, ali verujemo u naše mogućnosti. To što vi verujete u nas, to nam daje dobar osećaj, ali samo da se ne puvamo i da se ne pravimo važni ovde po Pragu i da ne očekujemo da ćemo da svaku dobijemo po 20 razlike. Da spustimo loptu, da ne budemo navijači, već da budemo smireni i da radimo svako svoj posao. Navijate za reprezentaciju, ali nemojte da pravite velika očekivanja, jer to ni nama ne odgovara. Ne zato što mi nećemo da ih ispunimo, već zato što nam treba mir. Da ne letimo u kosmos. Prerano je. Videli ste šta se dešava u drugim grupama, da favoriti gube. Zašto gube? Pitajte njih. Kad se sve sabere i oduzme, mi smo tu gde smo hteli da budemo pred poslednju utakmicu“, zaključio je Pešić.

Micić: Susret sa čudnom odbranom

Vasilije Micić odigrao je još jednu veoma dobru partiju i iskakao baš u trenucima kad su Izraelci uspevali da se približe.

„Imali smo teškog protivnika, svaka im čast jer su se sjajno pripremili. Za nas je takođe ovo bila sjajna utakmica da se susretnemo sa jednom čudnom odbranom. Najbitnije je da smo pobedili i da možemo da se spremimo za naredni meč“, rekao je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari