Pešić: Presudila energija i odnos prema igri 1photo: Matias Horak/STARSPORT

Selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan prikazanim u pobedi košarkaša Srbije nad Poljskom 96:69.

„Dve najvažnije stvari večeras su bile energija i odnos prema igri. To je bilo potrebno ne samo da se dobije utakmica, već i da se zadrži taj fokus na stvari koje mi treniramo, govorimo, pričamo. Te odluke u odbrani su bile dosta dobre. Odgovorili smo njihovoj fizici, jakom kontaktu u odbrani. Uspeli smo da se nametnemo odbranom i odmah sve izgleda jednostavnije. Dobro je da je Nikola odigrao 20 minuta, da je pokazao da je koncentrisan i motivisan. Nadamo se da ćemo u ovih narednih nekoliko dana i njega i Vanju da probamo da vratimo u ritam“, ocenio je Pešić.

On je dodao da je koncentracija bila na visokom nivou.

„Iz odbrane možete da u tranziciji pravite višak i zato smo prvih 20 minuta završili sa procentom šuta od 70 odsto“, rekao je Pešić i pomalo se iznenadio kad mu je pomenut trijumf Jugoslavije u Indijanapolisu, ekipe koju je on vodio.

„Da me vi niste podsetili danas ne bih se ni setio, ali to je jedna stvar koja me dodatno motiviše. Već sam rekao da kada smo uzeli tu medalju i kada je posle toga bila Nemačka sa 10 mojih igrača i mojim sinom Markom, onda sam sebi rekao: ‘Šta bi ti više hteo u životu’. Posle me je burazer zvao i rekao da idem u penziju, ali evo me“, zaključio je Pešić.

Na Evrobasketu je debitovao Nikola Milutinov koji je do sinoć odsustvovao zbog oporavka od viroze.

„Mislim da smo stvarno dobro igrali 40 mintua. Igrali smo dobro ofanzivno i defanzivno, nismo imali uspone i padove, zato smo ovako lako dobili meč. Znači mi mnogo što sam dobio koji minut, jer mi je stvarno falilo u poslednjih sedam dana i stvarno sam zadovoljan i srećan što sam osetio teren i dobio šansu da ponovo igram. Svaki rival je sada težak, Italija je dosta srčana, borbena, zasluženo je tu gde jeste i daće sve od sebe da nas pobede““, rekao je Nikola Milutinov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari