Evroliga: CSKA i Panatinaikos poveli u plej-of serijama 1Foto: EPA-EFE/ PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

U plej-of serijama za plasman na završni turnir Evrolige poveli su košarkaši CSKA iz Moskve i Panatinaikosa, pošto su na domaćim terenima pobedili Himki, odnosno Real Madrid.

CSKA je uz dosta muke savladao gradskog rivala 98:95, dok je četa Ćavija Paskvala prosto „pregazila“ trofejni tim iz Madrida 95:67.

Himki je u većem delu susreta bio možda čak i bolji rival od CSKA, ali čini se da je serija 11:0 „Armejaca“ u poslednjoj četvrtini prelomila pobednika, iako je trijumf veoma lako mogao da ode i na stranu pulena Jorgosa Barcokasa.

Početak susreta pripao je gostima, Himki je posle prvog perioda vodio sa devet poena prednosti (34:25), a na poluvremenu 54:46, pa je bilo jasno da su domaći morali nešto da promene u igri u drugih 20 minuta ukoliko nisu želeli da izgube prednost domaćeg terena.

Angažovanija igra pod koševima oličena u mnogobrojnim skokovima u napadu dala je šansu domaćem timu da poentira iz drugog napada, a neke važne šuteve ispogađao je Serhio Rodrigez, pa se u finiš susreta ušlo sa tri poena prednosti za favorita u ovoj seriji (93:90).

U veoma interesantnoj završnici bolje su se snašli domaći i odneli pobedu pred drugi duel koji je na programu prekosutra uveče.

Košarkaši Panatinaikosa „razmontirali“ su Real u svojoj „OAKA dvorani“ 95:67 i poslali ajsnu poruku da žele da dođu na fajnl for koji se od 18. do 20.maja održava u Beogradu.

Poveli su „Zeleni“ sa 20:0 i u prvih četiri minuta utakmice praktično rešili pitanje pobednika.

Pogađali su redom Gist, Kris Singlton i Majk Džejms, a kompletnu petorku „hranio“ je maestralnim asistencijama Nik Kalates koji je meč završio sa 11 poena i 16 asistencija.

Prišli su gosti na jednocifren minus u drugoj četvrtini, ali to je bilo sve što su uradili, pošto je krenula velika serija domaćih koja je rezultirala prednošću od čak 33 poena na kraju treće deonice – 77:44.

U poslednjoj četvrtini Madriđani su se koliko toliko konsolidovali, pa su na kraju izgubili sa 95:67.

Sutra uveče na programu su preostala dva meča u kojim se sastaju Fenerbahče – Baskonija i Olimpijakos – Žalgiris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari