Evroliga: CSKA osvojio šampionsku titulu 1Foto: EPA-EFE/ JUAN CARLOS HIDALDO

Košarkaši CSKA osvojili su novu, osmu u svojoj istoriji, evropsku titulu pošto su u finalu fajnal-fora Evrolige savladali Efes 91:83 (29:20, 15:22, 24:20, 23:21).

Do najznačajnije klupske evropske košarkaške titule ekipa Dimitrisa Itudisa došla je posle pobede nad turskim velikanima, ekipe Fenerbahčea u polufinalu i večeras nad timom Anadolu Efesa.

U finalnoj utakmici CSKA je bio apsolutno bolji rival na terenu, koji je u nekoliko navrata imao 14 poena prednosti, a njihov protivnik je svih 40 minuta sustizao prednost, no nijednom nije uspeo da stigne do samog izjednačenja i kasnije do eventualnog preokreta.

Moskovljani su imali raspoložene igrače i u spoljnoj i u unutrašnoj liniji tima, dok su ekipu iz Istanbula „vukli“ Šejn Larkin i Krunoslav Simon, pre svega šutevima za tri poena, ali je ostao utisak da im je bio potreban makar još jedan raspoložen saigrač u fazi napada, kako bi se pobedila fenomenalna ruska ekipa.

U poraženoj ekipi najefikasniji su bili Šejn Larkin sa 29 i Krunoslav Simon sa 15 poena, a u pobedničkoj Vil Klajburn i Kori Higins sa po 20 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari