Evroliga odbila žalbu Valensije zbog Nikole Topića 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čelnici Evrolige odbili su žalbu Valensije zbog toga što je u timu Crvene zvezde na utakmici ova dva tima bio i Nikola Topić, objavio je Sport klub.

Žalba je odbijena jer nije stigla u predviđenom roku za prigovore koji iznosi 48 časova od završetka meča.

Valensija je u utorak zatražila objašnjenje da li je Topić smeo da se nađe u timu Zvezde u petak uveče, pošto je FMP dva dana ranije zatražio njegovu registraciju za taj klub.

Topić je bio u sastavu crveno-belih, ali nije ušao u igru u pobedi rezultatom 77:75, da bi posle tog meča bilo objavljeno da prelazi u FMP Železnik.

Međutim, tri dana kasnije ABA liga je odbila njegovu registraciju za novi klub uz obrazloženje da “nijednom igraču ne može da bude dozvoljeno da u isto vreme igra za dva kluba, čak iako oni učestvuju u različitim takmičenjima”.

U međuvremenu je Topić trenirao sa Zvezdom u ponedeljak, a dan kasnije je potvrđeno da će on u nastavku sezone igrati za OKK Beograd, dok se više ne nalazi u timu crveno-belih na sajtu Evrolige.

Odluka ABA lige znači da mladi košarkaš nijednog trenutka zvanično nije bio igrač FMP i da je bio Zvezdin sve do realizacije transfera u OKK Beograd u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari