Poznato kad igraju večiti u Evroligi 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nova sezona Evrolige počinje 5. oktobra kada će Partizan gostovati Makabiju, a Crvena zvezda dočekati Asvel, objavilo je elitno takmičenje.

Prvi večiti derbi u sezoni, barem evroligaškoj, zakazan je za 26. oktobar, kada će domaćin biti šampion ABA lige, dok će crveno-beli ugostiti gradskog rivala 4. januara, u drugom kolu koje će biti odigrano u 2024. godini.

Partizan će na početku sezone imati nešto teži raspored od Crvene zvezde, pošto posle puta u Tel Aviv gostuje Asvelu, potom dočekuje Barselonu i gostuje Olimpijakosu, pre derbija u petom kolu. S druge strane, Zvezda će posle duela sa klubom iz Vilerbana gostovati Žalgirisu, dočekati Monako i zatim igrati sa Virtusom u Bolonji.

Večiti rivali će, inače, pet puta biti domaćini u istom kolu evroligaškog takmičenja, što je upola manje nego što je slučaj bio prošle sezone, ali je važna razlika da će sada i Partizan i Crvena zvezda svoje utakmice igrati u “Areni”.

Što se tiče ostalih utakmica u elitnom takmičenju, već na startu nas čeka blokbaster duel između Panatinaikosa i Olimpijakosa, čije rivalstvo je došlo do usijanja neočekivanim transferom Kostasa Slukasa u redove ‘zelenih’. Madridski Real će odbranu titule započeti gostovanjem Baskoniji, a u prvom kolu ćemo videti još nekoliko izuzetno zanimljivih duela – Barselona dočekuje Anadolu Efes, u Istanbulu se sastaju Fenerbahče i Armani, dok će nemački derbi između Bajerna i Albe će biti odigran u Minhenu.

Ligaški deo sezone se završava 11. i 12. aprila.

Biće čak osam nedelja sa duplim kolom.

Novouvedeni plej-in za klubove plasirane od sedmog do 10. mesta igraće se 16. i 19. aprila. Četvrtfinalne serije počeće 23. i 24. aprila, završiće se najranije 30. aprila ili 1. maja, a najkasnije 8. maja. ‘Fajnal-for’ je zakazan za period od 24. do 26. maja u Berlinu.

RASPORED PARTIZAN

Prema rasporedu, Partizan će u drugom kolu 12. oktobra igrati u Francuskoj protiv Asvela, sedam dana kasnije dočekaće Barselonu, a 19. oktobra će igrati na gostovanju protiv Olimpijakosa, uoči duela sa Zvezdom.

U šestom kolu crno-beli će 3. novembra igrati u Španiji protiv Baskonije, 9. novembra dočekaće Fenerbahče, a 15. novembra igraće u Minhenu protiv Bajerna.

Partizan će 17. novembra dočekati Albu, a 24. novembra igraće u Istanbulu protiv Efesa. Posle toga crno-beli će tri utakmice igrati u Beogradu – protiv Panatinaikosa 30. novembra, Monaka 5. decembra i protiv Milana 7. decembra.

U 14. kolu Partizan će 14. decembra igrati u Kaunasu protiv Žalgirisa, 19. decembra u Valensiji, a dva dana kasnije u Madridu protiv Reala. Partizan će 29. decembra dočekati Virtus, a 2. januara 2024. godine Asvel.

Posle duela sa Zvezdom 4. januara, crno-beli će pet dana kasnije u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea, 12. januara dočekaće Makabi, a 19. januara igraće u Atini protiv Panatinaikosa.

U 23. kolu Partizan će dočekati Žalgiris 26. januara, a poslednjeg dana u tom mesecu igraće u Monaku.

Ekipa Željka Obradovića će u februaru odigrati tri utakmice – 2. februara protiv Virtusa u Bolonji, 8. februara dočekaće Bajern, a 29. februara biće domaćin Efesu.

Partizan će u 28. kolu 8. marta igrati u Milanu, a 14. marta u Španiji protiv Barselone. Posle toga crno-belima slede tri utakmice u Beogradu – protiv Baskonije 19. marta, Real Madrida 21. marta i Olimpijakosa 28. marta.

U pretposlednjem kolu Partizan će 4. aprila u Berlinu igrati protiv Albe, a u poslednjem 34. dočekaće Valensiju 12. aprila.

RASPORED ZVEZDA

Prema Zvezdinom rasporedu, u drugom kolu 13. oktobra crveno-beli će u Kaunasu igrati protiv Žalgirisa, pet dana kasnije dočekaće Monako, a dva dana kasnije će u Bolonji igrati protiv Virtusa.

Za peto kolo predviđen je duel sa Partizanom, u šestom kolu 2. novembra Zvezda će dočekati Bajern, a zatim će igrati u Barseloni, 10. novembra.

Zvezda će 14. novembra dočekati Fenerbahče, dva dana kasnije igraće u Pireju protiv Olimpijakosa, a zatim joj slede dve utakmice u Beogradu, protiv Milana 24. novembra i Efesa 1. decembra.

U 12. kolu 6. decembra crveno-beli će igrati u Valensiji, a dva dana kasnije takođe u Španiji protiv Baskonije. Posle toga Zvezda će 15. decembra dočekati Albu, a 19. decembra Real Madrid u 15. kolu.

Naredne tri utakmice Zvezda će igrati kao gost, protiv Makabija 21. decembra, Panatinaikosa 28. decembra i Fenerbahčea 2. januara 2024. godine.

U 19. kolu Zvezda će 4. januara dočekati Partizan, zatim će 9. januara gostovati Asvelu, a 11. januara u Milanu. Utakmica protiv Baskonije igra se 18. januara u Beogradu, a sedam dana kasnije Zvezda će u Berlinu igrati protiv Albe u 23. kolu.

Zvezda će posle toga tri uzastopne utakmice igrati u Beogradu – protiv Valensije 30. januara, Barselone 2. februara i Žalgirisa 9. februara.

U 27. kolu Zvezda će igrati u Minhenu protiv Bajerna 1. marta, šest dana kasnije protiv Monaka kao gost, a zatim će ponovo tri utakmice igrati na svom terenu – protiv Makabija 14. marta, Panatinaikosa 20. marta i Virtusa 22. marta.

U utakmici 32. kola Zvezda će 29. marta igrati protiv Reala u Madridu, 4. aprila dočekaće Olimpijakos, a u poslednjem 34. kolu igraće u Istanbulu protiv Efesa, 11. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari