Evropa diktira kupoprodaju 1

Upravama Crvene zvezde i Partizana toliko je stalo da im se timovi plasiraju u Ligu Evrope da su izdejstvovali odlaganje jučerašnjih prvenstvenih utakmica sa Borcem i Napretkom, kako puleni Vladana Milojevića i Miroslava Đukića ne bi rasipali fizičku snagu i mentalnu energiju za revanše sa Krasnodarom i Videotonom ovog četvrtka, a od ishoda tih utakmica zavisi mnogo toga u Ljutice Bogdana i Humskoj.

Iako se sezona tek zahuktala.

Zvezda je bliža nego ikada u poslednjih 10 godina grupnoj fazi jednog UEFA takmičenja, ali još daleko od otvaranja slavljeničkog šampanjca, jer rivalovih 3:2 iz prvog meča daju šansu i jednima i drugima, pa na „Rajku Mitiću“ ne mogu pre četvrtka da povuku poslednje poteze u letnjem prelaznom roku na izmaku. Kako god da prođu tih 90 minuta ili neki više za očekivati je još neku (kupo)prodaju u igračkom kadru. U nju je poslednja dva meseca stigla gomila novajlija i skoro svi su se ispostavili kao prava pojačanja (za sada), ali učešće u LE traži još bolji i konkurentniji fudbal, zbog čega bi mogla biti dodatno pojačana konkurencija na nekim pozicijama. Što, opet, u dobroj meri zavisi od eventualnog odliva važnih pojedinaca. Nije tajna da su prvi strelac Ričmond Boaći, glavni kreator igre Gelor Kanga i zadnji vezni (po potrebi štoper) Demijen La Telek na oku ino skauta, kao što logika kaže da bi njihovi transferi doneli fin profit i rasteretili budžet u slučaju „zarobljavanja“ u domaćim fudbalskim vodama. Pri čemu valja voditi računa o ravnoteži između rezultatskih i finansijskih potreba.

I Partizan je između čekića i nakovnja, za šta je najbolja ilustracija nedefinisana budućnost najboljeg golgetera Uroša Đurđevića. Srpski reprezentativac mogao bi da bude jedna od ključnih figura ne baš efikasne ekipe u eventualnom učešću u LE, ali i prvotimac na kojem bi se moglo dobro opariti, kao u slučaju prodatog Leonarda, za čijom kreacijom vapi završnica igre crno-belih. S tim što šampion ima veću potrebu za pojačanjima, neophodnim i u slučaju da mu Videoton dođe glave. Đurđević nema dovoljno dobrog saradnika ni naslednika, veznom redu nedostaje pravi plejmejker, jer Sejduba Suma još juri formu i to na mestu krila dok veteran Saša Ilić retko i malo dobija priliku da demonstrira svoje umeće, dok je na mestu štopera preko potreban pouzdan čovek s dovoljno iskustva i veštine.

Đorović prekomandovan

Odlukom Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije pomoćnik selektora A reprezentacije Goran Đorović imenovan je za šefa stručnog štaba selekcije igrača do 21. godine u sledećem kvalifikacionom ciklusu. On je na toj funkciji zamenio Nenada Lalatovića, trenera Čukaričkog, koji je pomenuti posao obavljao samo tokom neslavnog učešća na Evropskom prvenstvu u junu, a ima zadatak da momke rođene 1996. godine i kasnije odvede na EP u Italiji 2019. godine, iz grupe sa Rusijom, Austrijom, Makedonijom, Jermenijom i Gibraltarom.

Krv za kartu

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, Crvena zvezda sutra i u sredu, u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, od devet do 18 časova, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi za sve osobe od 18 do 65 godina, a svi koji se odazovu akciji dobiće kartu za revanš sa Krasnodarom. Prikupljanje dragocene tečnosti pomogli su i fudbaleri i stručni štab Partizana, koji su juče kolektivno, u Humskoj, pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari