Poslednje kolo francuskog prvenstva daće odgovor na pitanje ko će uz prvoplasirani Lion i vicešampiona Marsej uspeti da se domogne Lige šampiona, tačnije kvalifikacija za ovo takmičenje. Pre svih, u konkurenciji su Lans, koji gostuje ekipi Troa, i Bordo koji ide na noge Tuluzu. Oba kluba imaju po 57 bodova, ali ekipu naših internacionalaca Nenada Kovačevića i Milana Biševca očekuje nešto lakši zadatak.

Poslednje kolo francuskog prvenstva daće odgovor na pitanje ko će uz prvoplasirani Lion i vicešampiona Marsej uspeti da se domogne Lige šampiona, tačnije kvalifikacija za ovo takmičenje. Pre svih, u konkurenciji su Lans, koji gostuje ekipi Troa, i Bordo koji ide na noge Tuluzu. Oba kluba imaju po 57 bodova, ali ekipu naših internacionalaca Nenada Kovačevića i Milana Biševca očekuje nešto lakši zadatak. Naime, Troa je već ispao iz lige, dok Tuluz, uz vrlo, vrlo povoljan splet okolnosti i sam ima teoretske šanse da zauzme tako željeno treće mesto na tabeli.
PAROVI 38. KOLA: Lion – Nant, Monako – Nansi, Troa – Lans, Marsej – Sedan, Nica – Le Man, Lorijan – PSŽ, Tuluz – Bordo, Sošo – Sent Etjen, Valensijan – Okser, Lil – Ren.
TABELA: Lion 78, Marsej 61, Lans 57, Bordo 57, Ren 56, itd.
Za koji klub će nedelja biti crna, znaće se tog dana oko 17 časova, odnosno kada se završe utakmice poslednjeg kola Serije A. Askoli i Mesina davno su spakovali kofere, a Kjevo, Parma, Katanija, Ređina i Sijena ne žele da ih prate na putu ka Seriji B.
Najzanimljiviji duel biće onaj između Katanije i Kjeva, jer samo u njemu nijedan od rivala ne sme da kalkuliše, pošto samo pobeda obezbeđuje opstanak. Parma gostuje Udinezeu, kome bodovi ništa ne znače, dok Ređina dočekuje novog šampiona Evrope, a Sijena ekipu Lacija.
PAROVI 38. KOLA: Roma – Mesina, Askoli – Kaljari, Katanija – Kjevo, Parma – Empoli, Fiorentina – Sampdorija, Inter – Torino, Livorno – Atalanta, Ređina – Milan, Sijena – Lacio, Udineze – Parma.
TABELA: Inter 94, Roma 72, Lacio 62, Milan 61, Fiorentina 55, Palermo 55, itd.
U konkurenciji za titulu prvaka Španije i dalje su četiri kluba i sva četiri ovog vikenda igraju na svom terenu. Real i Barselona dele prvo mesto, s tim da „kraljevski klub“ ima bolju gol-razliku, ali ni Sevilja ni Valensija nemaju nameru da odustanu od trke. Real će probati da zabeleži i šestu uzastopnu pobedu protiv čvrste ekipe Deportiva, dok će Barselona pokušati da Hetafeu dokaže da prošlonedeljno ponižavanje Atletika nije bilo slučajno. Sevilja dočekuje Saragosu koja već mesecima nije pobedila na strani, dok Valensiji dolazi Viljareal, koji se bori za plasman u UEFA kup.
PAROVI 36. KOLA: Real – Deportivo, Barselona – Hetafe, Atletik – Majorka, Selta – Betis, Himnastik – Atletiko, Osasuna – Sosijedad, Rasing – Levante, Rekreativo – Espanjol, Valensija – Viljareal, Sevilja – Saragosa.
TABELA: Real 69, Barselona 69, Sevilja 67, Valensija 65, Saragosa 58, itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari