Špansko prvenstvo ušlo je u dramatičnu završnicu, zahvaljujući kiksevima donedavno neprikosnovene Barselone i dobroj fomi Reala i Sevilje. Katalonce u 35. kolu očekuje uvek nezgodno gostovanje na stadionu „Visente Kalderon“, protiv rivala koji je često znao da bude koban. Atletiko igra veoma čvrsto i trudiće se da sačuva mesto koje ga vodi u UEFA Kup.

Špansko prvenstvo ušlo je u dramatičnu završnicu, zahvaljujući kiksevima donedavno neprikosnovene Barselone i dobroj fomi Reala i Sevilje. Katalonce u 35. kolu očekuje uvek nezgodno gostovanje na stadionu „Visente Kalderon“, protiv rivala koji je često znao da bude koban. Atletiko igra veoma čvrsto i trudiće se da sačuva mesto koje ga vodi u UEFA Kup. Ni Real neće imati lak zadatak na svom gostovanju pošto se Rekreativo pokazao kao vrlo dobra ekipa. Borbu dva španska giganta iz prikrajka prati Sevilja, koja je u sredu osvojila drugi uzastopni UEFA Kup. Naš internacionalac Ivica Dragutinović rekao je da su se njegovoj ekipi proslave toliko osladile, da su „odlučili“ da do kraja sezone osvoje i prvenstvo i Kup kralja.
PAROVI 35. KOLA: Betis – Himnastik, Majorka – Valensija, Saragosa – Atletik (B), Espanjol – Hetafe, Sosijedad – Selta, Levante – Osasuna, Viljareal – Rasing, Deportivo – Sevilja, Rekreativo – Real, Atletiko (M) – Barselona. TABELA: 1. Barselona 66, 2. Real 66, 3. Sevilja 64, 4. Valensija 62, 5. Saragosa 55, itd.
Do završetka takmičenja u Seriji A ostalo je još samo osam dana, a skoro pola lige i dalje je u opasnosti da se uz već prežaljene Mesinu i Askoli oprosti od elite. Od Ređine i Kjeva, koji dele 17. i 18. mesto na tabeli, do Livorna i Torina na 11. i 12, razlika je samo tri boda, pa u 37. kolu treba očekivati zanimljive rezultate. Kjevo bi trebalo da ima najlakši posao, jer dočekuje Askoli, dok bi derbijem kola mogao da se nazove duel Torina i Livorna, čiji će pobednik uspeti da uđe u sigurnu zonu. Milan na svom „San Siru“ igra protiv Udinezea. Ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj, ali će za „roso-nere“ on biti sjajna uvertira za finale Lige šampiona, protiv Liverpula u sredu. PAROVI 37. KOLA: Milan – Udineze, Kjevo – Askoli, Sampdorija – Katanija, Mesina – Fiorentina, Atalanta – Inter, Torino – Livorno, Lacio – Parma, Empoli – Ređina, Kaljari – Roma, Palermo – Sijena. TABELA: 1. Inter 93, 2. Roma 72, 3. Milan 61, 4. Lacio 61, 5. Fiorentina 54, itd.
Iako se tokom većeg dela prvenstva činilo da će Šalke glatko osvojiti titulu koju građani Gelzenkirhena priželjkuju skoro pola veka, klub našeg reprezentativca Mladena Krstajića u poslednje kolo Bundes lige ulazi sa druge pozicije i sa dva boda zaostatka za Štutgartom. Oba kluba sastaju se sa relativno lakim protivnicima, kojima bodovi ništa ne znače. Dakle, igrači Štutgarta samo treba da rutinski odrade posao, pa će opravdati staru narodnu „dok se dvojica (u ovom slučaju Šalke i Verder) svađaju, treći…“. Verder je jedno vreme bio u konkurenciji za dva trofeja, ali klub sa „Vezera“ nije uspeo da pravilno rasporedi formu. Na pitanje ko će ispasti, već je odgovoreno. Alemanija, Majnc i Borusija iz Menhengladbaha napustiće elitu, dok je ostalim klubovima samo preostalo da „raspodele“ mesta u Evropi. PAROVI 34. KOLA: Volfsburg – Verder, Ajntraht – Herta, Bajer – Borusija (D), Hanover – Nirnberg, Štutgart – Energi, Bajern – Majnc, Šalke – Arminija, Borusija (M) – Bohum, Hamburger – Alemanija. TABELA: 1. Štutgart 67, 2. Šalke 65, 3. Verder 63, 4. Bajern 57, 5. Bajer 48, itd.
Dok je prvak Francuske praktično bio poznat još krajem prošle godine, za mesto u Ligi šampiona i dalje se vodi velika borba. Marsej je na vreme počeo da pobeđuje, pa u 37. kolo Šampionata ulazi kao drugoplasirani. Međutim, Lans i Bordo (koji su u nevreme počeli da kiksiraju), pa čak i Sošo i Ren imaju sasvim realne šanse da mu preotmu poziciju koja direktno vodi u Ligu šampiona. Prošle subote Sošo je osvojio domaći Kup, a naš reprezentativac Duško Tošić tvrdi da se ni on ni njegovi saigrači neće zadovoljiti time. „Još smo u konkurenciji za plasman u Ligu šampiona i nadamo se da će nam rezultati ostalih klubova ići naruku. Veoma smo srećni što smo osvojili Kup, ali to je već prošlost i moramo da se potrudimo da poslednje dve utakmice odigramo najbolje što možemo“, rekao je Tošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari