Utakmice 34. kola engleske Premijer lige, koje se igraju ovog vikenda, i dalje su u senci plasmana Mančester junajteda, Čelzija i Liverpula u polufinale Lige šampiona, kao i mečeva polufinala FA Kupa. U završnici najstarijeg klupskog takmičenja u Evropi, Mančester junajted će igrati protiv poslednjeplasirane ekipe lige Votforda, dok će Blekburn pokušati da zaustavi Čelzi u pohodu na još jedan trofej.

Utakmice 34. kola engleske Premijer lige, koje se igraju ovog vikenda, i dalje su u senci plasmana Mančester junajteda, Čelzija i Liverpula u polufinale Lige šampiona, kao i mečeva polufinala FA Kupa. U završnici najstarijeg klupskog takmičenja u Evropi, Mančester junajted će igrati protiv poslednjeplasirane ekipe lige Votforda, dok će Blekburn pokušati da zaustavi Čelzi u pohodu na još jedan trofej.
Kada je u pitanju 34. kolo, zanimljivo bi moglo da bude na stadionu Emirati, gde dolazi Bolton. Domaći Arsenal je u očiglednoj krizi, a gosti su eksperti za igranje protiv favorita. Pri tom, u slučaju eventualne pobede nad tobdžijama, Bolton bi ih pretekao na tabeli. Liverpul se posle lagano odrađenog posla u Ligi šampiona vraća domaćim obavezama, a na gostovanju Mančester sitiju moglo bi mu biti napornije nego protiv PSV jer su domaći podigli formu.
PAROVI 34. KOLA: Arsenal – Bolton, Mančester siti – Liverpul, Midlzbro – Aston Vila, Portsmut – Njukasl, Reding – Fulam, Šefild junajted – Vest Hem, Vigan – Totenhem, Everton – Čarlton.
FA Kup: Votford – Mančester junajted, Blekburn – Čelzi.
TABELA: Mančester junajted 78, Čelzi 75, Liverpul 60, Arsenal 56, Bolton 54…
Barselona je u prošlom kolu prikazala veoma lošu partiju protiv Saragose. Ipak, zahvaljujući sreći uspela je da zadrži prvo mesto na tabeli, ali sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Sevilju i dva u odnosu na Real. Zbog toga će Katalonci biti prinuđeni da zaigraju punom snagom protiv Majorke, u meču 30. kola Primere. Klub našeg reprezentativca Boška Jankovića nalazi se na sigurnoj udaljenosti od zone ispadanja, pa će na Kamp Nou igrati rasterećenije nego domaći.
Rasing Nikole Žigića dočekuje ekipu Reala, a samo dva dana pred teško gostovanje kraljevskog kluba, budući trener Madriđana Bernd Šuster, koji je u četvrtak potpisao predugovor, poručio je predsedniku Ramonu Kalderonu da mu na leto pod obavezno dovede visokog srpskog centarfora. Zanimljivo je da se za Žigića zainteresovala i Barselona, čiji su navijači zatražili od predsednika Đoana Laporte da plati Rasingu 30 miliona evra, koliko iznosi obeštećenje za bivšeg napadača Zvezde.
PAROVI 30. KOLA: Rasing – Real, Betis – Sosijedad, Atletiko (M) – Levante, Hetafe – Viljareal, Himnastik – Saragosa, Selta – Deportivo, Osasuna – Rekreativo, Atletik (B) – Espanjol, Barselona – Majorka.
TABELA: Barselona 56, Sevilja 55, Real 54, Saragosa 50, Valensija 50…
Posle katastrofe koju je doživela od Mančester junajteda, vučica će pokušati da izleči rane protiv Sampdorije, u meču 32. kola Serije A. Fudbaleri Rome koji su početkom nedelje glasno najavljivali trijumf na Old Trafordu, izuzetno su tihi poslednjih dana, što i nije neko iznenađenje. Mada se na Olimpiku nadaju da će uspeti da se psihički oporave, duel sa Sampdorijom neće im biti lak jer Đenovljani igraju izuzetno tvrdo, razmišljajući pre svega o zaštiti sopstvene mreže.
Jedini neengleski predstavnik u završnici Lige šampiona Milan gostuje Mesini, koja još gaji kakve, takve nade u opstanak. Međutim, klub za koji nastupa nekadašnji centarfor Partizana Ivica Iliev igra katasrtofalno, pa su umor ili opuštenost roso-nera jedine šanse domaćih da izbegnu poraz. Inter ne bi trebalo da ima ozbiljnijih problema protiv Palerma, koji nije pobedio još od 2. februara, dok i ljubitelji Lacija očekuju sigurnu pobedu neboplavih na gostovanju fenjerašu Askoliju.
PAROVI 32. KOLA: Kaljari – Empoli, Udineze – Kjevo, Torino – Atalanta, Parma – Katanija, Askoli – Lacio, Mesina – Milan, Livorno – Ređina, Roma – Sampdorija, Fiorentina – Sijena, Inter – Palermo
TABELA: Inter 80, Roma 62, Lacio 55, Palermo 48, Milan 47…
PAROVI 29. KOLA: Borusija (M) – Hamburger, Majnc – Šalke, Bohum – Herta, Arminija – Ajntraht, Štutgart – Hanover, Energi – Volfsburg, Nirnberg – Alemanija, Borusija (D) – Verder, Bajern – Bajer.
TABELA: Šalke 56, Verder 54, Štutgart 52, Bajern 50, Bajer 42…
PAROVI 32. KOLA: Bordo – PSŽ, Lorijan – Monako, Troa – Nansi, Le Man – Ren, Tuluz – Okser, Valensijan – Marsej, Nant – Lans, Lil – Sošo, Nica – Sent Etjen, Lion – Sedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari