Madridski rivali Atletiko i Real remizirali su 1:1 u gradskom derbiju odigranom u subotu na stadionu „Visente Kalderon“, u okviru 24. kola Primere. Napadač „jorgandžija“ Fernando Tores postigao je u 11. minutu svoj prvi pogodak protiv „kraljevskog kluba“, ali Atletiko, uprkos terenskoj dominaciji, ipak nije uspeo da osvoji sva tri boda pošto je Realov tinejdžer iz Argentine Gonzalo Iguain izjednačio u 62.

Madridski rivali Atletiko i Real remizirali su 1:1 u gradskom derbiju odigranom u subotu na stadionu „Visente Kalderon“, u okviru 24. kola Primere. Napadač „jorgandžija“ Fernando Tores postigao je u 11. minutu svoj prvi pogodak protiv „kraljevskog kluba“, ali Atletiko, uprkos terenskoj dominaciji, ipak nije uspeo da osvoji sva tri boda pošto je Realov tinejdžer iz Argentine Gonzalo Iguain izjednačio u 62. minutu. Mladom centarforu ovo je prvi pogodak u dresu Madriđana, koji su meč završili sa igračem manje, jer je u 83. minutu Fabio Kanavaro dobio drugi žuti karton.
REZULTATI 24. KOLA: Sosijedad – Deportivo 0:1, Atletiko (M) – Real 1:1, sinoć: Viljareal – Majorka, Levante – Saragosa, Betis – Rekreativo, Hetafe – Sevilja, Selta – Rasing, Osasuna – Espanjol, Himnastik – Valensija, Barselona – Atletik (B).
Aktuelni šampion Bundeslige Bajern iz Minhena konačno se probudio i uspeo da ubeleži i 12. ovosezonsku pobedu u nacionalnom prvenstvu pošto je na Alijans areni savladao ekipu Volfsburga sa 2:1. Ponovo je jedan od golova postigao Mark Van Bomel, strelac i u meču LŠ protiv Reala, dok je drugi delo Lukasa Podolskog. Bavarci su tako zadržali četvrtu poziciju na tabeli i šanse da koliko – toliko ostanu u trci za titulom. Još u petak derbi meč 23. kola između Štutgarta i Herte završen je bez golova.
REZULTATI 23. KOLA: Štutgart – Herta 0:0, Hanover – Borusija (D) 4:2, Majnc – Nirnberg 2:1, Kotbus – Arminija 2:1, Bajern – Volfsburg 2:1, Hamburg – Ajntraht 3:1, Bohum – Alemanija 2:2, sinoć: Borusija (M) – Verder, Šalke – Bajer
Šampion Francuske ekipa Liona, nije se proslavila ni u 26. kolu nacionalnog prvenstva pošto je na svom Žerlanu odigrala 3:3 sa Sošoom i tako ubeležila i četvrti ovosezonski remi. Uprkos njemu, Lionci su i dalje na čelu tabele sa 58 bodova, dok je Tošićev Sošo zahvaljujući tom bodu ostao na četvrtoj poziciji. Međutim, Lionu je malo falilo da izgubi pošto su do tog izjednačujućeg pogotka stigli tek u poslednjem minutu meča. Pad je doživeo Vitakićev Lil, koji je zbog poraza od Nice pao na peto mesto, a na njegovo treće stigao Tuluz, koji je sa ubedljivih 3:0 odneo pobedu nad Marsejom. Inače, Nicu je pobeda nad učesnikom LŠ odvela iz opasne zone i postavila na 16. mesto.
REZULTATI 26. KOLA: Tuluz – Marsej 3:0, Lion – Sošo 3:3, Nica – Lil 2:1, Le Man – Monako 0:2, Troa – Lorijan 3:0, Ren – Sedan 0:2, Nant – Okser 1:1, sinoć: Lans – Nansi, Bordo – Valensijan, PSŽ – Sent Etjen
Golom u 88. minutu Kristijano Ronaldo doneo je Mančester Junajtedu pobedu od 2:1, na gostovanju Fulamu, u utakmici 28. kola Premijer lige. „Đavoli“ su se dugo mučili protiv Londonaca, koji su poveli u 17. minutu preko Brajana MEKBRAJDA. Izjednačio je Rajan Gigs u 29. minutu, a Kristijano Ronaldo postavio je konačan rezultat fenomenalnim šutom iz daljine. Liverpul je na svom terenu „demolirao“ Šefild Junajted sa 4:0, a najzaslužniji za trijumf „crvenih“ bili su Stiven Džerard i Robi Fauler. Na kapitenu Liverpula i strelcu četvrtog gola, u 20. i 25. minutu napravljeni su penali koje je Fauler sigurno realizovao.
REZULTATI 28. KOLA: Fulam – Mančester Junajted 1:2, Čarlton – Vest Hem 4:0, Liverpul – Šefild Junajted 4:0, Midlsbro – Reding 2:1, Votford – Everton 0:3, Vigan – Njukasl 1:0, Blekburn – Portsmut 3:0, Totenhem – Bolton 4:1
Nezaustavljivi Inter zabeležio je i 17. pobedu u nizu, na gostovanju Kataniji (5:2), u utakmici 25. kola Serije A. Meč je odigran na neutralnom terenu, u Ćezeni, zbog toga što je stadion Katanije i dalje pod suspenzijom. „Crno-plavima“ je praktično bilo dovoljno samo 13 minuta da osiguraju novi trijumf. Samjuel u 45, Solari u 49. i Groso u 57. minutu doneli su gostima vođstvo od 3:0. Strelci za Kataniju bili su Spinezi u 65. i Korona u 74. minutu, dok su golove za Inter postigli i Ibrahimović u 67. i Kruz u 78. Dejan Stanković je u 39. minutu pogodio stativu sa 20 metara.
Roma se mučila tokom prvog poluvremena duela sa nezgodnom Ređinom, ali su u nastavku Tavano (55), Mekses (65) i Panući (90) osigurali „vučici“ nova tri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari