Evropsko prvenstvo u rvanju: Ukrajinac Belenjuk odbio zajedničko fotografisanje osvajača medalja, jer je zlatni srpski rvač Rus 1Foto: Rvački savez Srbije

Na Evropskom prvenstvu u rvanju u Bukureštu desio se još jedan slučaj za zbornik povremenih zategnutih odnosa ruskih i ukrajinskih sportista zbog rata dve zemlje.

Posle dodele medalja u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom, gde je zlato pripalo 24-godišnjem srpskom takmičaru Aleksandru Komarovu, na najviši stepenik podijuma su se uz šampiona popeli ostali osvajači da, kako običaj nalaže, načine zajedničku fotografiju.

Uz Komarova su stali Turčin Ali Čengiz, poraženi u finalu, i Belorus Kiril Maskevič, koji je uzeo bronzu, ali ne i olimpijski šampion iz Tokija 2021. Ukrajinac Žan Belenjuk (majka mu je Ukrajinka, otac iz Ruande pa je tamnije puti), takođe bronzani, koga je rvač Srbije savladao u četvrtfinalnoj borbi.

Evropsko prvenstvo u rvanju: Ukrajinac Belenjuk odbio zajedničko fotografisanje osvajača medalja, jer je zlatni srpski rvač Rus 2
Foto: Rvački savez Srbije

Belenjuk je i deputat Vrhovne rade Ukrajine.

Komarov zastupa srpsko rvanje od ove godine.

Ranije se takmičio za svoju domovinu Rusiju. Rođen je u Sankt Peterburgu. Pošto se prošle jeseni oženio sa Nevenom Vulović, nekadašnjom reprezentativkom Srbije u mlađim kategorijama, supružnici žive u Kragujevcu, rodnom gradu nežnije polovine bračnog para.

Komarov je 2021. na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) u Beogradu osvojio zlato za zbornu komandu do 87 kg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari