F1: Dominacija Rikarda u Monte Karlu 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Vozač Red Bula, Danijel Rikardo, trijumfovao je u šestoj trci sezone voženoj u Monte Karlu za VN Monaka, ispred pilota Ferarija i Mercedesa Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona.

Na taj način zaokružio je perfektan vikend i dominaciju kakva skoro nije viđena u Kneževini, pošto je bio najbrži u sva tri treninga, kvalifikacijama i konačno u današnjoj trci.

Ostali vozači gotovo da nisu imali šanse da se nametnu pored izuzetno brzog Australijanca kome je očigledno pogodovala ulična staza, s obzirom da u Monte Karlu i nema previše mesta za obilaženjem.

Doduše, u dobrom delu trke prvoplasirani vozač imao je problema sa motorom svog bolida, ali je uspeo da izveze svih 78 krugova na jednom zavidnom nivou i upisao je drugu pobedu u sezoni, isto onoliko koliko ih imaju i Sebastijan Fetel i Luis Hamilton, pri čemu smo dobili šampionsku trku utroje.

Za razliku od nekih prethodnih godina, ove u Monaku nismo videli izlazak bezbedonosnog vozila na stazu, pa sus vi vodeći vozači zadržali pozije sa početka trke.

Četvrti je kroz cilj prošao Kimi Raikonen, a peti Valteri Botas, dok je šesti bio Sebastijan Okon.

Naredna trka vozi se u Montrealu za VN Kanade 10. juna.

Poredak vozača

Luis Hamilton 110

Sebastijan Fetel 96

Danijel Rikardo 72

Valteri Botas 68

Kimi Raikonen 60

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari