F1: Hamilton pobedio u Brazilu 1Foto: EPA-EFE/ SEBASTIAO MOREIRA

Aktuelni šampion Fprmule 1 Luis Hamilton slavio je u pretposlednjoj trci sezone, voženoj u Sao Paolu, za VN Brazila, ispred vozača Maksa Ferštapena u bolidu Red Bula i Kimija Raikonena iz tima Ferarija.

Iza njih su se plasirali Danijel Rikardo, Valteri Botas i Sebastijan Fetel.

Iako nije slavio, Maks Ferštapen je apsolutno vozač dana, pošto je startovao sa pete pozicije, a veoma brzo je pretekao Botasa, Raikonena i Fetela.

Posle zamene pneumatika ubrzo je iza sebe ostavio i Luisa Hamiltona i suvereno je vodio kada se desio incident sa Estebanom Okonom.

Francuz je izašao iz boksa na svežim pneumaticima i pokušao je u prvoj krivini da obiđe Ferštapena kako bi sa vodećim vozačem bio u istom krugu, ali je samo uspeo da napravi incident i izazove sudar pošto je udario Ferštapena, poslao ga na kratko van staze i zbog toga dobio kaznu od deset sekundi od strane direkcije trke.

Ferštapen je uspeo da nastavi trku, ali sa pet sekundi zaostatka za aktuelnim šampionom, a do kraja je tu razliku uspeo da spusti na malo više od jedne sekunde, no sve to je bilo dovoljno za tek drugu poziciju.

Ovom pobedom Luis Hamilton je svojoj ekipi uspeo da donese titulu i u konkurenciji konstruktora, a poslednja trka u šampionatu se vozi u Abu Dabiju, na stazi „Jas Marina“ za tačno dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari