F1: Maestralni Fetel najbrži u Belgiji 1Foto: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Vozač Ferarija, Sebastijan Fetel, trijumfovao je na 13. trci ove sezone voženoj na Spa Frankošampu za VN Belgije, a prvoj posle letnje pauze i tako se ponovo uključio u borbu za šampionsku titulu pošto sada zaostaje 17 bodova za liderom u šampionatu i aktuelnim šampionom Luis Hamiltonom.

Upravo je Hamilton prošao drugi kroz cilj, ispred trećeplasiranog Maksa Ferštapena u bolidu Red Bula.

Ovo je bila 52. pobeda Fetela u karijeri, a peta ove sezone, a narednu će imati prilike da ostvari već za nedelju dana kada je na programu VN Italije, na čuvenoj Monci.

Danas je nemački automobilista sav posao završio u prvom krugu kada je sa druge pozicije lako pretekao Luisa Hamiltona i na kraju sa deset sekundi prednosti završio trku ispred velikog rivala.

Trku je osim Fetela obeležio i Niku Hulkenberg koji je na staru trke napravio veliki incident, pošto je nakon kasnog kočenja lansirao Fernanda Alonsa preko Šarla Leklera, pa su sva trojica završila trku već u prvoj krivini, kao i Kimi Raikonen i Danijel Rikardo nedugo zatim zbog sudara u drugoj krivini.

Četvrti je bio još jedan vožač Mercedesa Valteri Botas, ispred tandema Fors Indije Serhio Perez – Esteban Okon i Hasa Roman Grožan – Kevin Magnusen.

Tabela

Luis Hamilton 231

Sebastijan Fetel 214

Kimi Raikonen 146

Valteri Botas 144

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari