Fajnal-for Evrolige definitivno u Beogradu 1Foto: EPA/ DANIEL DAL ZENNARO

Postojale su određene neizvesnosti, čak se i Ljubljana izjasnila da želi organizaciju, ali je danas i definitivno odlučeno da će se ovogodišnji Fajnal-for Evrolige organizovati u Beogradu od 19. do 21. maja. Prvi put, posle 18 godina, finale neće biti odigrano u nedelju. Beograd će ponovo biti domaćin, nakon što je 2018. na visokom nivou […]

Postojale su određene neizvesnosti, čak se i Ljubljana izjasnila da želi organizaciju, ali je danas i definitivno odlučeno da će se ovogodišnji Fajnal-for Evrolige organizovati u Beogradu od 19. do 21. maja. Prvi put, posle 18 godina, finale neće biti odigrano u nedelju.

Beograd će ponovo biti domaćin, nakon što je 2018. na visokom nivou organizovao Fajnal-for na kojem je pobedio Real Madrid.

Prvobitno je bilo odlučeno da ovogodišnji F4 organizuje Berlin, međutim zbog strogih kovid mera, Evroliga je pomerila domaćinstvo i poverila ga Beogradu. U odnosu na ranije dogovoreni termin, od 27. do 29. maja, ovogodišnji Fajnal-for odigraće se od 19. do 21.

Polufinala će biti na programu u četvrtak, 19. maja, sledi dan pauze, pa program završnog dana turnira.

Poslednji put kada se košarkaški šampion Evrope određivao u subotu igrao se F4 2004. godine. Tada se titulom okitio Makabi iz Tel Aviva. Razlog zašto finale nije u nedelju, već dan ranije jeste zauzetost Beogradske arene zbog drugih događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari