"Fascinantni autsajder" bez straha 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je stigla do momenta kada će saznati da li i koliko vredi među evropskim velikanima. Debitantski ispit u C grupi Lige šampiona imaće večeras protiv Napolija (21:00) na stadionu “Rajko Mitić”.

Iako su crveno-beli istorijskim plasmanom u Ligu šampiona ostvarili svoje snove koje su sanjali za ovu sezonu, trener Vladan Milojević najavljuje da će napraviti korak dalje i da se njegovi izabranici neće zadovoljiti time da budu puki učesnici Grupe C. Podsetimo, srpski fudbal je do sada imao dva puta učesnika u najjačem klupskom takmičenju (oba puta Partizan), ali do sada još uvek nije ostvarena nijedna pobeda u Ligi šampiona.

– Kada nešto radite, morate da verujete. Ja sam verovao da možemo da uradimo mnogo dobrih stvari. Igrači su pokazali i po tome što su odbili neke ponude, da žele da igraju Ligu šampiona. Nećemo se sigurno zaustaviti na ovome, zbog ovoga smo trenirali, a sada nam preostaje da živimo svoju stvarnost i snove koje smo ostvarili. Nisam neko ko daje velika obećanja, rekao sam da možemo da uradimo mnogo dobrih stvari, a ovo je jedna dobra stvar koja nam se desila. Došli smo do onog trenutka koji smo svi čekali, a to je utakmica Lige šampiona. Ono što smo hteli mi negde intimno, u svlačionici, jeste da vratimo Zvezdu na puteve stare slave. Ovo je nešto što smo želeli i budite ubeđeni da ćemo dati sve da ne stanemo na ovome – rekao je Milojević.

Iako tvrdi da se za Napoli ekipa priprema kao i za svakog drugog protivnika, Milojević je ostao “zakopčan” po pitanju taktike i tima koji će večeras istrčati na teren. Za trenera Napolija Karla Anćelotija naglašava da ga poštuje i da neće biti lako nadmudriti ga u Beogradu.

– Ponovio bih ono što je rekao Karlo Anćeloti, da je Zvezda fascinantan autsajder. Izuzetno respektujem Anćelotija, njegova karijera sve pokazuje, svi trofeji i uspesi. Ne mogu da kažem da li sam mlad trener, ali sam trener sam koji voli da uči, učio sam i od gospodina Anćelotija. Okršaj sa njim je izazov za mene i činjenica da mogu još da napredujem. Od takvih ljudi i veličina uvek može mnogo da se nauči. Svi smo želeli da vidimo tu Ligu šampiona, nije lako da uđete u krug najboljih evropskih klubova. Imam veliko poverenje u svoje igrače, biće ovo utakmica u ritmu Zvezde i Srbije. Spektakl. Uz veliki respekt prema Napoliju, ne plašimo se nikoga. Daćemo kao u uvek sve od sebe, borićemo se. Napoli je jedan od favorita za osvajanje Skudeta. Ipak, očekujem da se nijedan moj igrač neće uplašiti – dodao je Milojević.

Trener Zvezde tvrdi i da lično ne oseća pritisak uoči debija u Ligi šampiona, kao i da je spreman da preuzme odgovornost za bilo koji rezultat protiv Napolija.

– Pritisak je prisutan skoro svaki dan kada se bavite ovim poslom. Ja sam neko koje apsolutno potisnuo pritisak u drugu stranu i trudim se da razmišljam na drugi način. Razmišljam o tome da sa igračima i stručnim štabom pripremim utakmicu na najbolji način. Ako mislite na rezultat, sav pritisak je na meni. Na mojim igračima je samo da uživaju i daju sve od sebe – napomenuo je Milojević.

Vezista crveno-belih Nenad Krstičić dobro poznaje italijansku ekipu pošto je u Seriji A igrao za Bolonju i Sampdoriju. Međutim, svoje opservacije o timu Karla Anćelotija takođe je odlučio da zadrži za sebe, odnosno da ih, kako kaže, podeli samo sa trenerom Milojevićem.

– Ja sam jedan od retkih ko je igrao dosta puta protiv Napolija. Znam kakva su ekipa. Biće teško, ali ući ćemo u meč kao i svaki put do sada. Daćemo svoj maksimum da ostvarimo povoljan rezultat za nas. Možemo da maštamo i sanjamo da nastavimo sa uspesima. Iako smo ostvarili veliki cilj, ne želimo da stanemo na ovome. Kao što smo i do sada taktički perfektno stajali, mislim da ni sutra neće biti problema sa te strane – zaključio je Krstičić.

Salcburg ne sme da se ponovi ni na par minuta

Prvo poluvreme meča protiv Salcburga u Austriji pokazalo je sve mane ovog tima Crvene zvezde.

– Složio bih se, ali ovde protiv Napolija ne smemo da pričamo o celom poluvremenu. Na ovom nivou i par minuta praznog hoda može mnogo da košta. Takve ekipe vas uvek kazne – rekao je Milojević.

Milojević: Saslušao sam savete Mihajlovića

Prethodnih dana se i generalni direktor Crvene zvezde hvalio da je Siniša Mihajlović bio na stadionu “Rajko Mitić” i da je pomagao treneru Vladanu Milojeviću u pripremi taktike za meč sa Napolijem.

– Istina je, čuo sam se sa gospodinom Mihajlovićem, razmenili smo nekoliko fudbalskih podataka koje ne bih sada iznosio i javno bi mu se zahvalio za to. Saslušao sam njegove savete i uvažio ih kao iskusnog kolege – naglasio je Milojević.

Krstičić: Protiv Hamšika je najteže igrati

Nenad Krstičić nema dilemu ko će biti najopasniji igrač u italijanskoj ekipi.

– Teško je naći slabu kariku u takvom timu, ali i ako je ima, to ćemo sa trenerom pripremiti. Hamšik je najbolji i bilo mi je najteže igrati protiv njega.Napoli ima sjajnu atmosferu i navijače. Međutim, tek sam u Zvezdi video šta je prava atmosfera u klubu. Biće Napoliju teško da igra protiv nas na „Marakani“ – naglasio je Krstičić.

Anćelotiju prioritet Serija A, ali je u Beograd doveo najjači tim

Napoli je poslednjih deset godina u vrhu italijanskog fudbala, ali nikako mu ne polazi da ponovo osvoji Seriju A. Predsednik Aurelio de Laurentis je letos izjavio da je Karlo Anćeloti prvenstveno “doveden zbog Skudeta”. To naravno ne znači da će zanemariti Ligu šampiona, o čemu najbolje svedoči to da je u Beograd juče doveo najjači sastav. Napoli trenutno u Seriji A zauzima drugo mesto sa devet bodova, odnosno tri poena manje od vodećeg Juventusa. Jedini poraz ove sezone doživeo je od Sampdorije u Đenovi (0:3. Utisak sa tog meča je da je presudio brzo primljen prvi gol, već u 11. minutu.

“Delije” bez prava na grešku

Crvena zvezda još uvek nije odlslužila dvogodišnju uslovnu kaznu zbog ranijih grehova svojih navijača. “Delije” će i večeras biti na skeneru delegata UEFA, koji će sigurno ubeležiti svaki, pa i onaj incident koji se u domaćem prvenstvu samtra minornim. Svaki ispad na tribinama mogao bi da znači kaznu igranja sledećeg meča bez publike, a u najgorem slučaju čak i izbacivanje iz takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari