Federer i Vesnina šampioni Indijan Velsa 1Foto: EPA / LARRY W. SMITH

Šampioni ovogodišnjeg teniskog turnira u Indijan Velsu su Rodžer Federer u muškoj i Elena Vesnina u ženskoj konkurenciji.

Švajcarac Rodžer Federer peti put u karijeri, prvi put od 2012. godine, osvojio je Masters u Indijan Velsu. U finalu Federer je savladao sunarodnika Stana Vavrinku sa 6:4, 7:5 za sat i 19 minuta provedenih na terenu.

Rodžer je sa 35 godina i sedam meseci najstariji teniser u istoriji koji je osvojio titulu na turniru ove kategorije. Prestigao je Andrea Agasija koji je 2004. u Sinsinatiju imao 34 godine i 3 meseca. Švajcarac je osvojio 25. Masters trofej u karijeri, odnosno 90. titulu u karijeri.

Federe će od ponedeljka biti šesti igrač sveta. „Ovaj povratak je zaista bio sjajan“, rekao je Federer, koji prošle godine zbog povrede nije igrao.

Vesnina – najveća titula u karijeri

Elena Vesnina je pobednica turnira u Indijan Velsu, u finalu je nakon velike borbe savladala zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:‚1

Ovo je njena treća WTA titula u karijera, ali svakako najveća do sada. Kuznjecova je na drugoj strani izgubila i treće finale u Indijan Velsu, i ostala na dva trofeja Premijer Mandatori serije, uz čak deset izgubljenih finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari