Federer nadigrao Krajinovića u Indijan Velsu 1Foto: EPA-EFE/ JOHN G. MABANGLO

Filip Krajinović nije uspeo da napravi senzaciju i da već u drugom kolu Masters turnira u Indijan Velsu izbaci iz takmičenja prvog tenisera na ATP listi Rodžera Federera.

Švajcarac je posle 57 minuta borbe slavio sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1) i tako nastavio put ka još jednoj tituli u ovoj godini.

Iako je meč počeo Federerovim brejkom, Krajinović nije uopšte loše igrao i odmah je oduzeo servis protivniku, nakon čega je i izjednačio, ali do kraja seta gemove je osvajao Federer pa je ubrzo na semaforu stajalo 6:2 u korist Švajcarca.

Drugi set je bio kopija prvog, Filip je slabije servirao nego što inače ume, a ni bekhend ga nije „slušao“ tako da je Federer dolazio do brejk lopti koje je uglavnom i koristio.

Čini se da je sam Krajinović bio pomalo „stegnut“ pošto do sad u karijeri još uvek nije nastupao na prestižnom turniru u kalifornijskoj pustinji, a takođe se videlo i da je bio impresioniran činjenicom da prvi put u karijeri igra protiv Federera, pa ga je sve to sputalo da pokaže šta zna na samom terenu.

Kako god bilo, ovo je bio dobar turnir za Krajinovića posle kog bi mogao da napreduje dve pozicije na rang listi. Pre dolaska u Kaliforniju bio je 28. igrač sveta, a naredni turnir na kome ga možemo očekivati i gledati je još jedan Masters iz serije 1000 koji se igra u Majamiju za dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari