Fenerbahče sve bliži vrhu 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Košarkaši Real Madrida prekinuli su seriju poraza, oporavili se od poraza od Efesa na svom parketu i naneli prvi poraz Makabiju u Tel Avivu.

Utakmica je bila u egalu celim tokom, a Madriđani su uspeli da se odlepe u samom finišu, u režiji Fakunda Kampaca.

Makabi je sa dve trojke još jednom zapretio, ali je Real rutinski priveo meč kraju.

Najefikasniji u Realu bio je Entoni Rendolf sa 19 poena, Kozer i Tompkins su imali 12, a Kampaco i Tavares 11 poena. U poraženom timu Skoti Vilbekin je postigao 21 poen.

Trener Reala Pablo Laso naglasio je da je njegov tim bio fokusiran svih 40 minuta.

– Kada igrate u Tel Avivu ne smete imati oscilacije. Mnogo igrača u poslednje vreme nam je bilo bolesno ili povređeno, i moguće da smo zbog toga malo ispali iz ritma. Entoni Rendolf je igrao vrlo dobro u odbrani i odlično je skakao. Ali svi vide da je pogađao, i uglavnom se priča o igračima koji pogađaju u bitnim momentima. Bitno je da smo odigrali odličnu timsku utakmicu – ocenio je Laso.

Fenerbahče je u trci ka prvih osam pozicija došao do značajne pobede u Berlinu. Junak je bio Leo Vesterman, do same završnice potpuno nezapažen.

Najpre je ubacio dva slobodna bacanja na 92 sekunde do kraja, a onda je i trojkom na minut do završetka pogodio za +5, 70:65.

Markus Erikson je potom postigao trojku i smanjio na samo -2, 70:68. Fener je odigrao strpljiv napad, lopta je kružila i na kraju je došla do nekadašnjeg košarkaša Partizana koji je pogodio još jednu trojku, 73:68.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Slukas sa 16 poena, Datome je ubacio 15, Vesterman 11, a De Kolo i Veseli 10 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić postigao je šest, uz četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Bolji od ostalih kod Albe bio je Rokas Gedraitis sa 14 poena, a pratili su ga Noko sa 11 i Hermanson sa 10 poena.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović bio je delimično zadovoljan igrom svojih pulena.

– Ključne su bile izgubljene lopte u drugom poluvremenu i naša odlična odbrana u presudnim momentima utakmice. Ohrabruje činjenica da smo pokazali karakter, ali ću se vraćati na stvari koje su se dešavale u prvom poluvremenu što je za ovakvu ekipu nedopustivo. I što moramo da promenimo. Imamo dovoljno kvaliteta da igramo mnogo bolju košarku, slično kao u poslednjih deset minuta ove utakmice – rekao je Obradović.

Armani je na svom parketu savladao minhenski Bajern 79:78, iako su gosti imali čak 20 poena prednosti u trećoj četvrtini. Vladimir Micov i Nemanja Nedović bili su bitni u preokretu, Micov je u poslednjoj četvrtini postigao 11 poena, dok je Nedović u završnici pogodio odlučujuća bacanja. Bajern je želeo da ima napad za pobedu, i u poslednjih 20 sekundi dva puta su faulirali igrače Armanija pri nerešenom rezultatu. Nedović je pogodio tri od četiri bacanja, a poslednje koje je promašio je uspeo da uhvati i time je utakmica bila gotova. Najefikasniji kod Armanija bio je Micov sa 16 poena, dok je Nedović dodao 13. U poraženom sastavu Bartel je postigao 18, a Đedović 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari