Fenomenalan uspeh fudbalerki kluba iz Subotice 1

Ako Crvena zvezda izvisi za mesto u fudbalskom krem društvu Srbija možda ni ove sezone neće imati svoj tim u muškoj Ligi šampiona, ali će je zato Spartak predstavljati u elitnom evropskom klupskom takmičenju za dame.

U odlučujućem meču za plasman u LŠ prvakinje Srbije pobedile su švajcarski Bazel – 5:0 (2:0) i kao prve završile turnir u Crnoj Gori, pošto su prethodno bile bolje od  izraelskog Krijat Gata (1:0) i crnogorske Breznice iz Pljevalja (4:0).

Mada je zahvaljujući boljoj gol razlici rivalkama bio dovoljan i remi da pretekne tim s istim brojem bodova,  Subotičanke su ih “zgromile” golovima Nikol Hiks u 36. minutu, Violete Slović (45+1), Sare Pavlović (75) i Aline Bake (87, 90), te se tako našle među 32 najboljih na Starom kontinentu.

Takmičenje u ženskoj LŠ nema grupnu fazu, pa je svako kolo  eliminaciono. Ove jeseni igraju se šesnaestina i osmina finala, od proleća preostale tri runde, a naš  Spartak nije među nosiocima.

Mogući rivali izabranica Borisa Antića su Lion, Volfzburg, Pari Sen Žermen, Barselona, Roznegard, Mančester siti, Bajern Minhen, Fortuna Hjering, Čelsi, Brondbi, Slavija (Prag), Cirih, Linčeping, Zvezda Perm, Glazgov i Sparta (Prag).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari