Ferguson dobio funkciju u Mančester junajtedu 1EPA-EFE/PETER POWELL .

Legendarni trener „crvenih đavola“ prihvatio poziv izvršnog direktora.

Vest je objavio Dejli Mejl, čija saznanja kažu da je Ričard Arniold formirao petočlano savetodavno telo, sa zadatkom da mu pomaže u donošenju nekih važnih odluka, a 80-godišnji Aleks Ferguson prihvatio je ideju da bude još aktivniji u radu čuvenog kluba nego do sada.

Posle povlačenja u penziju sporadično je pozivan i pitan za mišljenja, uglavnom u vreme kada je menadžer bio njegov bivši igrač Ole Gunar Solskjer, dok će posle ovoga stalno biti na usluzi upravi višestrukog šampiona Evrope.

„Na taj način, Ferguson će imati veći uticaj na Old Trafordu nego u bilo kom trenutku od svog odlaska sa mesta menadžera prvog tima, u leto 2013. godine“, objavio je pomenuti engleski dnevnik.

Ferguson je već učestvovao je u razgovorima sa Kristijanom Ronaldom, nakon što je Portugalac sa agentom došao u klub da objasni svima da je rešen da ode. „Saznajemo da je to ipak bio samo kratki razgovor i ćaskanje kada je igrač prišao svom bivšem menadžeru“, objavio je Dejli Mejl.

Čuveni stručnjak na klupi „crvenih đavola“ sedeo je od 1986. do 2013. godine i za to vreme, sa brojnih generacijama, doneo na „Old Traford“ desetine trofeja. Od čega su dva bila pehari Lige šampiona, a 13 državnih titula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari