Fernando Alonso najbolji nakon prvih treninga u Bahreinu 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso bio je najbolji na treninzima u petak, a pred prvu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Veliku nagradu Bahreina.

Vozač Aston Martina je bio najbrži na drugom treningu, na kojem je postavio vreme od 1:30.907 minuta. Španac je na jutrošnjem treningu bio drugi, iza Serhija Pereza u bolidu Red Bula.

Iza Alonsa na večernjem treningu našao se branilac titule Maks Verstapen sa zaostatkom od 169 hiljaditih delova sekunde, a samo dve hiljaditinke sporiji od njega bio je Serhio Perez.

Drugi trening nam je donekle približio mogućnost timova u ovoj sezoni, a interesantan podatak je taj da je prvih 13 vozača bilo unutar jedne sekunde.

Najbolju trojicu sledio je Šarl Lekler u Ferariju, ispred najprijatnijeg iznenađenja dana – povratnika Nika Hulkenberga iz Hasa, dok je šesti bio drugi vozač Aston Martina Lens Strol.

Potpuno je razočarao drugi vozač Ferarija Karlos Sajnc, koji je bio na psolednjem mestu na prvom treningu, a na drugom tek na poziciji 14.

Takođe ni vozači Mercedesa nisu briljirali danas, na kraju večenjernjeg treninga na osmom mestu se našao sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton, a drugi vozač ekipe Džordž Rasel je bio tek na 13. poziciji.

Treći trening u Bahreinu vozi se u subotu u 12:30 časova, dok su kvalifikacije zakazane za subotu u 16 sati. Prva trka sezone počinje u nedelju u 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari