Fetel zabrinut za budućnost Formule 1 1 EPA-EFE/JOEL CARRETT

Višestruki šampion „najbržeg cirkusa“ na svetu sagledava posledice globalne energetske krize.

Rat Rusije i Ukrajine, odnosno tektonski poremećaji na tržištu energenata kao posledica sukoba bivših sovjetskih republika, narušili su funkcionisanje mnogih delatnosti i stvari, a vozač Formule, Sebastijan Fetel, spada u one koji brinu za budućnost sveta u tom smislu. Pa i F1.

„Da, potpuno ste u pravu kada se smejete jer i sam sebi postavljam svakodnevno to pitanje. Ja nisam svetac. Veoma sam zabrinut kada je u pitanju budućnost, posebno za ove teme kada je u pitanju energija i energetska zavisnost i kuda idemo u budućnosti“, odgovorio je Nemac voditelju jedne TV emisije na pitanje o tome oseća li se kao licemer kod priča o takvim problemima, kada se u njegovom sportu troše velike količine nedostajućeg gasa.

„Postoje određene stvari koje su pod mojom kontrolom, kao i one koje nisu. Moja strast su automobili. Volim da vozim, ali kada izađem iz auta naravno da razmišljam da li je to ispravno. Putujete svetom, rasipajući resurse? Ipak, važno je dopustiti ljudima da rade stvari u kojima uživaju. Bez toga bi verovatno nastaso još veći haos u svetu“, smatra osvajač četiri titule F1.

Fetel se inače godinama bavi temama od opšteg dobra, kao što su klimatske promene i njihove nesagledive posledice.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari