FIFA (možda) muljala s glasovima 1Lionel Mesi Foto: FoNet/AP

Iznuđen odlazak Sepa Blatera nije „ukinuo“ afere u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji, pa je FIFA opet u epicentru jednog skandala.

Samo par dana posle argentinskog velemajstora zelenog pravougaonika Lionela Mesija za najboljeg loptaša sveta u 2019. godini, fudbalsku planetu su izdrmale izjave nekih od učesnika tog izbora, jer upućuju na moguću nameštaljku u tom procesu.

– Nisam glasao za Mesija u kategoriji za najboljeg igrača. Bio sam iznenađen kada sam se video na listi kapitena koji su glasali za Mesija. FIFA je navela da mi je poslala materijal za glasanje na mejl, ali nikad ga nisam dobio, tako da nisam mogao da glasam – otkrio je kapiten selekcije Nikaragve Huan Barera za ACB Futbol, reagujući na objavu FIFA po kojoj je on navodno na prvo mesto stavio asa Barselone, na drugo njegovog večitog rivala u ovoj trci Kristijana Ronalda (Juventus), a jedan glas dao Sadiju Maneu iz Liverpula.

– Izbor mi je falsifikovan. Hvala – dodao je Barera na Tviteru, a Real Esteli je potvrdio da niko nije tražio i dobio glas njegovog prvotimca.

Još konkretniji je bio hrvatski trener Zdravko Logarušić, koji je putem društvenih mreža dokumentovao svoj izbor, suprotan od onog koji mu je prišila FIFA, jer nije izdvojio (redom) spornog pobednika Mesija, Virdžila van Dajka i Manea.

– Izabrao sam Mohameda Salaha za prvog, Sadija Manea kao drugog i Kilijana Mbapea za trećeg fudbalera na svetu. Čak sam i slikao formular nakon što sam ga potpisao zajedno sa čelnicima Fudbalskog saveza Sudana i ne znam šta se dogodilo posle toga – upotpunio je svoju istinu 53-godišnji stručnjak iz Slavonskog Broda u izjavi za Al-Arabiju.

Da u FIFA ozbiljno brljaju ili nešto muljaju pokazala je i reakcija FS Egipta na tvit zvezde „faraona“ i Liverpula Mohameda Salaha – Šta god da urade kako bi me naterali da manje volim Egipat, ne vredi im. Naime, fudbalski čelnici te zemlje tvrde da su njihovi kapiten i selektor dali svoje glasove golgeteru sa Enfilda, a ne njegovim konkurentima, pa su posle svega uputili protest FIFA. Za to vreme se Ronaldo verovatno naslađuje, jer je posle saznanja da neće odneti novi trofej FIFA za individualna dostignuća iskulirao ceremoniju dodela priznanja u Milanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari