FIFA: Najbolji je Kristijano Ronaldo 1Foto: EPA / ENNIO LEANZA

Portugalac Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg fudbalera sveta na ceremoniji „FIFA nagrada“ u Cirihu.

Napadač Reala dobio je najviše glasova u konkurenciji Antoana Grizmana iz Atletika, odnosno Lionela Mesija (Barselona). 

– Velika stvar je što sam dobio ovo priznanje. Ovo je za mene prvo priznanje ove vrste. Moram da se zahvalim svim saigračima iz Reala, mom treneru, ali i mojim rivalima, kao i mojoj porodici. Bez vaše podrške ne bih uspeo da osvojim sve ovo u 2016. godini. Nikada neću zaboraviti tako neverovatnu godinu, to je najsrećnija godina za mene u životu – rekao je Ronaldo na ceremoniji na kojoj nije prisustvovao nijedan predstavnik Barselone.

Za trenera godine proglašen je italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri koji je sa Lesterom uspeo da osvoji Premijer ligu i time postane inspiracija siromašnijim klubovima širom Starog kontinenta.

Izabran je i tim godine u kom mahom preovadavaju igrači Barselone i Reala.

TIM GODINE: Manuel Nojer (Bajern), Dani Alves (Barselona/Juventus), Đerar Pike (Barselona), Serhio Ramos (Real Madrid), Marselo (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Toni Kros (Real Madrid), Andres Inijesta (Barselona), Lionel Mesi (Barselona), Luis Suarez (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

Specijalnu nagradu za „izvanrednu karijeru“ dobio je brazilski futsaler Falkao.

Nagradu „Puškaš“ za najlepši gol 2016. godine dobio je Maležanin Mohd Faiz Subri, za pogodak na utakmici njegovog Penanga protiv Pahanga u malezijskoj Superligi. Kolumbijski Atletiko Nasional dobio je nagradu za ferplej, pošto je predložio da trofej u Kupu Sudamerikana dobije brazilski Šapekoense čiji je gotovo ceo tim poginuo u avionskoj nesreći. Svetska fudbalska federacija proglasila je navijače Borusije Dortmunda i Liverpula za najbolje u 2016. godini. Oni su zajedno na utakmici četvrtfinala Lige Evrope ;na stadionu Enfild pevali čuvenu pesmu „You’ll Never Walk Alone“. Najbolja fudbalerka sveta prošle godine je Amerikanka Karli Lojd, a za najboljeg ženskog trenera proglašena je selektorka Nemačke Silvija Naid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari