FIFA pokrenula postupke protiv igrača Švajcarske, FSS i Krstajića

Ostavite komentar


  1. Ma koliko da boli i da mi je krivo, oni su pripadnici tog naroda. Svi mi znamo da samo iz interesa furaju ch državljanstvo i igraju za njih. Lično mene su mnogo više uvredili naši sa onom igrom celo drugo poluvreme ili onaj sudija zlikovac. Ovi su dali golove, pobedili ste, čestitam i idemo dalje. Do sledeće prilike.

  2. Da su fudbaleri Saciri i Dzaka slucajno igrali za reprezentaciju Srbije, svi bi zaboravili da postoji FIFA i sl nepotrebne organizacije.Igraci Srbije nisu novcano i organizaciono motivisani da daju golove dok oni u Svajarskoj za svaki dati gol, bivaju debelo placeni. .

    1. Naravno da su motivisani i to su pokazali nakon što su dali golove. Ponašali su se ko da su dali golove za Kosovo ili Veliku Albanija a ne za Švajcarsku. Njihov motiv su bili srpski igrači a ne Švajcarska reprezentacija. Ako to nije nama jasno, jasno je švajcarcima. Nisam nacionalista, ali sam takav utisak stekao

  3. Poprvaljene greške u pisanju. Mogu da ih kazne novčano, a to će im nadoknaditi Albanija, ili će novac na njihovom računu stiči iz Prištine. Mada će njima biti dražije što će im čestitanje doći ne samo od navijača već i od najuglednijih Albanca širom sveta. Znači, biće slavljeni do kraja života. A te pare za kaznu doćiće im kao moralna nagrada. Koliko da znate, Albanci svi rade na ostvarenju svoga cilja. A koliko znam, u tome su i uspeli.
    No, ako bi hteli ovde, jer drugog sajta dnevnog nema u Srbiji na koji može da se razgovara zdravo razumski, pametno, već samo na nivou prostaka navijača, eno ih na sajtu RTS.rs, koji su uz svog vođu koga su izabrali čak za Predsednika ojađene Srbije.
    Žalosno je što sam unapred znao za poraz, što sam to i napisao u svom komentaru povodom objavljenog članka ovde sa slavljeničkom konotacijom posle mizerne igre protiv Kostarike. Čak sam rekao bratu a on se složio, da će upravo ova dva igrača dati golove na način kako to oni najčešće postižu. Ko što znam da bi i reprezentacija Srbije moglia da pobedi mnogo jači Brazil ako bi naši igrali sa takvom motivacijom kakvu su imali kada su pobedili Albaniju u Tirani, a nisu je imali protiv Švajcarke kao što su to imali motivaciju dva Albanca sa švajcarskim državaljanstvom. A zašto, pa zato što primitivni mediji u službi vladajuće Mafije slavili i saletali naše igrače kao da je pobeda protiv Švajcarske ostvarena. Tako su naši igrači i publika zavarana medijima za idijote, a koje drži vladajuća Mafija, „pobedili“ Švajcarsku pre utakmice, dok tokom utakmice pobedu je i slavila Švajcarska. Odnosno dva motivisana Albanca pobedili su Srbiju tokom utakmice, kao što su dva Srbina igrajući za Sloveniju pobedili naše košarkaše u finalu Evropskog prvenstva.
    Razlika je u tome što su naši fudbaleri bili u zajedničkoj mentalnoj i fizičkoj sinergiji kada su igrali u Tirani, i to posle incidenta sa dronom u Beogrdau, zbog zajedničkog dominantnog osećanja, a to je bio STRAH.
    Ako je Krstajić mudar može da pomogne, ako ne treba neko od pametnih igrača da bude i šire potrebnu energiju, no ne preko medije, do zajedničke sinergije. No, to ne verujem da može da radi kapiten Kolaraov, jer njegova išarana koža od tetovaže ukaziuju da je čovek najnižeg nivoa svesti – uličar. No, ima momaka sa dobrim i zdravim domaćim vaspitanjem, kao što je jedan Matić, a ima još mnogo od njih koji bi mogli da prihvate svoju sramotu i pretvore je u borbeni elan, jer je sport borba bez oružja. Što znači da se bore na terenu, da “Trče” kao im to reče mudri i sa vaterpolo repezentacijom proslavljeni Dejan Savić, na pitanje glupog novinara, “Šta im proučujete?”. Uostalom kome ovo nije jasno potsećam ga kako su izgarali na terenu igrači iz Švedske igrajući protiv Nemačke reprezenatcije. Oni su izgubili tri boda, ali će sa takvom igrom moći da pobede Meksiko od koga je izgubila Nemačka.

    1. Nažalost, Miloše, koliko god se vi i naši jadni mediji pecali na primitvnu propagandu i trudili da ovaj poraz pretvorite u neko političko pitanje, i ma koliko sudija Brih napravio (tendencioznih) grešaka u korist Švajcarske, naši momci, a pre svih naš nevešti selektor, izgubili su utakmicu iz striktno fudbalskih razloga. Nema te motivacije (a imali su je, i te kako, i to se videlo) koja može da nadoknadi kondiciju. Odbrana povoljnog rezultata uz kontre koje se svode na duge lopte na Mitrovića (kome očigledno nisu sudili faulove, to su i deca videla), nadjačavanje u duelima sa Švajcarcima bez kontrole poseda (koji samo to i čekaju, pošto – iako za nijansu fizički slabiji od naših igrača – mogu da se nadjačavaju s njima 390 minuta i da uz to neprekidno trče kontre istim intenzitetom, dok su naši sposobni za takvu igru 60-70 minuta), ubacivanje brzog igrača koji može da pretrčava desnog beka te mora da bude udvajan tek kada imamo nepovoljan rezultat, a ne kad branimo povoljan (i to umesto zadnjeg veznog koji je jedina prava odbrana od, za naše igrače prebrzih krila Švajcaraca, to nema veze s motivacijom, nego sa kondicijom i umećem. Petković nas je dobio (potpomognut Brihom), ne Šaćiri i Džaka. Mogli su njih dvojica da jurišaju do sutra, kao Mesi protiv Hrvatske, da smo čuvali prostor kako treba. Ne zavaravajte se kao ti švajcarski primitivci da je ovaj naš poraz imao veze sa nekim „nedostatkom patriotizma“, „sinergije“ ili nekim drugim glupostima, imao je veze s fudbalskom taktikom, kondicijom i, delom, sudijskim greškama.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.