Filip Đuričić na pragu prelaska u redove atinskog velikana 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Sampdorija je imala sumornu sezonu koju je okončala ispadanjem iz Serije A. U klubu su se okrenuli izazovu brzog povratka u elitno društvo, a u toj misiji neće učestvovati reprezentativac Srbije.

Odmah po definitivnom ispadanju iz Serije A, što se dogodilo nekoliko kola pre formalnog završetka takmičarske godine, u Sampdoriji su krenuli sa razmatranjem svih opcija u vezi sa sastavom ekipe za narednu sezonu.

Filip Đuričić sebe nije video u tom projektu, sa novim vlasnicima, želeći neke nove izazove. Klub mu je izašao u susret, a sobzirom na to da je imao aktivan ugovor, danas je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

U Sampdoriji su znali za njegovu želju da karijeru nastavi u Atini i nisu želeli da do selidbe dođe na teži način.

Posle drugog rastanka sa italijanskim klubom, pitanje je sati kada će se reprezentativac Srbije obavezati na saradnju sa Panatinaikosom.

Sa atinskim Zelenima trebalo bi da potpiše dvogodišnji ugovor vredan milion evra neto po sezoni.

U Panatinaikosu će sarađivati sa zemljakom Ivanom Jovanovićem, koji je prošle sezone veoma dobro vodio nekadašnjeg vicešampiona Evrope, čije je redove već pojačao još  jedan reprezentativac Srbije, Filip Mladenović.

Đuričić se prošlog leta vratio u Sampdoriju, iako je imao još nekoliko vrlo zanimljivih ponuda. Stigao je kao slobodan igrač, po isteku ugovora sa Sasuolom.

Nakon smene trenera i dolaska Dejana Stankovića gotovo da je bio standardan u prvoj postavi, međutim, na osnovu igara nije se mnogo izdvajao u odnosu na prikazivani kvalitet saigrača.

Panatinaikos je zainteresovan i za srpski tandem iz Hetafea Nemanja Maksimović – Stefan Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari