Filip Petrušev novo pojačanje Crvene zvezde 1 EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Srpski centar Filip Petrušev novo je pojačanje Crvene zvezde, nezvanično saznaje Sport Klub.

Petrušev, koji je nedavno posle samo jedne sezone napustio Anadolu Efes, u redove ‘crveno-belih’ stiže posle završene Letnje lige, tokom koje je branio boje Filadelfija 76ersa. Siksersi su mladog centra izabrali kao 50. pika na prošlogodišnjem draftu i polažu prava na njega, ali nisu se odlučili da to iskoriste za sada, piše Sport Klub.

Pre nego što je započeo profesionalnu karijeru, Petrušev je pohađao prestižni Gonzaga intervju, da bi seniorski debi napravio u dresu Mege, pre nego što je prošlog leta prešao u Efes, sa kojim je osvojio titulu u Evroligi. Tokom ‘fajnal fora’ u Beogradu mladi centar je najavio da neće ostati u istanbulskom klubu, a pored Crvene zvezde interesovanje za njegove usluge iskazali su i Crvena zvezda i Panatinaikos.

Petrušev se, inače, nalazi na širem spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Klub sa Malog Kalemegrada je ovog leta pretrpeo velike izmene – najveću na klupi, na kojoj je Dejana Radonjića zamenio Vlada Jovanović. Do sada su u redove ‘crveno-belih’ stigli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holden u Dalibor Ilić, a očekuje se da se potvrdi saradnja sa Krisom Singltonom i Zoranom Nikolićem. U toku su navodno i pregovori sa Milošem Teodosićem i Šabazom Napijeom, dok je kapiten Branko Lazić produžio ugovor i narednih dana se očekuju brojne potvrde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari