Finale Bokserske Super lige Srbije 10. septembra u hali Lagator u Loznici 1Veljko Gligorić u crveno-belom dresu Foto: BSS

Finale Bokserske Super lige Srbije za 2019/20. otvara svoja vrata 10. septembra u hramu boksa, hali Lagator u Loznici, najavio je Bokserski savez Srbije.

Kako navode iz BSS, nakon visemesečnih odlaganja usled pandemije virusa korona koji je destabilizovao celu planetu, konačno su stvoreni uslovi da se ligaško takmičenje okonča i da saznamo ime novog šampiona.

„Na tronu će prošlnogodišnjeg šampiona naslediti jedna od dve ekipe (BK Loznica i BK „Radnicki“ Beograd) koji u bitku kreću iz Loznice 10. septembra, drugi meč finala Super lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a usledi na programu je 16. septembra na Crvenom krstu u Beogradu, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 19. septembra 2020. na neutralnom terenu“, navodi se u saopštenju BSS.

Biće to, kako ocenjuju, okršaj klubova sa velikom tradicijom pobeđivanja, timova satkanih od mladih snaga i asova naše boks scene, potvrdđenih reprezentativaca Srbije, kao i rukovodeceg kadra koji cine bivši veliki šampioni.

Susret u Loznici zakazan je za 20 časova uz direktan TV prenos na TV Arena sport. Iz oba tabora poručuju da su spremni za trijumf i veliko slavlje.

„Nece biti lako, snage oba kluba su pojednake, svi smo jako motivisani da se stavi tačka na ovo Ligaško takmičenje koje se oteglo zbog svima nama znane situacije sa virusom korona. Uprkos svemu onome sto je korona iznedrila radilo se jako na treninzima, nije bilo opuštanja, vecina nas je radila sama kod kuce dok nisu stvoreni uslovi za grupne treninge i treninge u salama. Ni jednog trenutka nismo prestali da mislimo na finale, na titulu i smatram da ce presuditi nijanse u ovom okrsaju između nas Krstaša i Loznicana, a verujem da ce se titula slaviti na Crvenom krstu“ – rekao je jedan od najboljih mladih boksera Srbije, uzdanica BK Radnicki Beograd Veljko Gligorić.

Juniorski sampion Evrope Semiz Aličić, mlada i zlatna turbina BK Loznica, uveren je da ce prvi meč i vođstvo u velikom finalu pripasti njegovom klubu.

„Domaćini smo u prvom finalnom susretu, očekujem da ćemo iskoristiti prednost našeg terena, energiju nase hale uprkos tome što neće biti navijača zbog situacije sa virusom korona i da ce nas duh prošloh vremena, velikih mečeva, boksera i velike boks istorije hale Lagator voditi ka važnoj pobedi. Nema prostora za kiks, mi smo toga svesnio spremni smo, uz ogromnu zelju za pobedom, verujem da će tako i biti, da ćemo ostvariti zacrtano“, zaključio je Aličić, a prenosi pres služba BSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari