Finale Evrolige u Beogradu 2018. 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Evrolige Đordi Bertomeu potpisali su danas ugovor kojim je Beogradu dodeljena organizacija finalnog turnira Evrolige 2018. godine.

Mali je rekao da je ovo je velika i važna vest za sve ljubitelje košarke i sporta, ali i za sve građane Beograda i Srbije, saopštio je Beoinfo.

Verovatno sam u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi, pošto su oči košarkaške javnosti cele Evrope uprte ka Beogradu. Četiri najbolja evropska kluba će se 2018. godine boriti u našem gradu za titulu prvaka Evrope, rekao je Mali.

Bertomeu je rekao da je veliko zadovoljstvo biti u Beogradu, kao i da napori Beograda da dobije organizaciju finalnog turnira traju još od 2002. godine.

Događaji su prisustvovali košarkaški trener i dvostruki šampion Evrolige Dušan Ivković, prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović, predsednik KK Partizan Nikola Peković, te nekadašnji igrači Partizana koji su 1992. godine postali klupski prvaci Evrope – Predrag Danilović, Zoran Stevanović, Vlada Dragutinović i Slaviša Koprivica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari