Finale Kupa Srbije: Zorana Arunović odbranila zlato 1Foto: SSS

Zorana Arunović je nastavila dominaciju na domaćoj sceni i petu godinu za redom osvojila zlato u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim sport pištoljem, saopštio je Streljački savez Srbije.

Finalni turnir Kupa SSS malokalibarskim oružjem je danas počeo u Novom Sadu.

Arunovićeva (Olimpik 011) je, posle drugog mesta u kvalifikacijama takmičenja pištoljem, u finalu trijumfovala pogodivši 31 „unutrašnji centar“ (10,2 krugova i bolje), četiri više od drugoplasirane Jasmine Milovanović (Smederevo). Bronza je pripala juniorki Jovani Todorović (Novi Beograd – Ušće), saopštio je Streljački savez Srbije.

Kako se navodi, Arunovićeva ove sezone nije učestvovala ni u jednom od tri kvalifikaciona kola, što zbog povrede, što zbog učešća na Svetskim kupovima i Evropskim igrama.

Međutim, po propozicijama reprezentativci koji zbog obaveza u nacionalnom timu Srbije propuste neko od kola, imaju pravo učešća na finalu i ako se ne kvalifikuju.

U sva tri kvalifikaciona kola pobedila je Aleksandra Ristović (Zvezdara), koja je danas ostala bez medalje, na petom mestu. Četvrta je bila Brankica Zarić (Novi Sad 1790), dodaje se u saopštenju SSS.

Ostale discipline finala Kupa na programu su u nedelju. Sutra će se deliti medalje u trostavu u muškoj i ženskoj konkurenciji i u gađanju pištoljem središnjeg paljenja (učestvuju samo muškarci).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari