Finansijski izveštaj KK Crvena zvezda: Beograd znatno pojačao davanja 1foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Srpski predstavnik u Evroligi objavio kako poslednjih deset godina dolazi do novca.

U danu kada je Partizan odbio da igra Košarkašku ligu Srbije, uprava Crvene zvezde dala je javnosti na uvid detalje svog poslovanja u poslednjoj deceniji.

„U izveštajima koji su od danas na raspolaganju svim zvezdašima, ali i celokupnoj javnosti, nalaze se svi prihodi kluba (prikazani kroz period od 2011. godine i pojedinačno po sezonama) od državnih preduzeća, donacije, kao i kompletna struktura prihoda od sponzora, donacija, prihoda od ulaznica, obeštećenja, takođe i prihodi od države, grada Beograda i njihov procentualni udeo u budžetu KK Crvena zvezda počev od 2011. godine kroz 12-godišnji period i pojedinačno za svaku od 11 sezona“, stoji u klupskom saopštenju.

Među hrpom podataka objavljenih na zvaničnom sajtu kluba stoji, recimo, da je novi (stari) šampioon ABA lige za takmičarsku 2021/22 dobio 2.483.707,82 evra, što je drastičan skok u odnosu na period od prethodnih deset godina. Primera radi, prošle sezone crveno-beli su od gradskih vlasti dobili 677.427,20 evra.

Porasli su i prihodi od državnih preduzeća, među kojima su Telekom Srbija, Dunav osiguranje, Državna lutrija Srbije…  Isti su neznatno su viši, odnosno 2.739.944,27 evra. Što je za oko 500.000 evra manje nego u 2021. godini.

Takođe, iz strukture (in)direktnih davanja države vidi se da 60 odsto ukupnih klupskih prihoda za ovu sezonu čini upravo ovako dobijen novac. Ostatak prihoda dolazi od sponzorstava, donacija, obeštećenja, ulaznica, škole košarke i ostalih stavki u iznosu od 3.511.335,84 evra.

U pomenutoj objavi stoji i da ukupna glavnica duga Crvene zvezde za porez (PDV) iznosi 572.579 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari