Finiš pokrio sve boljke 1Foto: Starsport

Crno-beli su u prepunoj hali Pionir, opet „podeljenoj“ na dva navijačka tabora, savladali Olimpiju 82:79 (18:16, 16:19, 22:21, 26:23) u utakmici gde su pokazali svoj potencijal, ali i slabosti.

Meč je rešen u samom finišu, žilavi gosti su se u poslednjih minut-dva dva puta vraćali, ali nisu imali snage i znanja za završni udarac.

Junak pobede bio je Rade Zagorac koji je iskoristio svoju brzinu u odnosu na čuvare i bitnim trojkama prelomio meč. Za Partizan nije nastupio Novica Veličković koji još nije u formi posle povrede, Si koji je imao iste probleme je nastupio, odigrao 12 minuta sa skromnim učinkom, pa su crno-beli imali velike probleme u reketu, na obe strane terena. Vanja Marinković i Džok Lendejl, koji su u uvodnim utakmicama ove sezone bili ključni u ekipi, nisu imali svoje veče. Marinković je imao očekivanu pojačanu „pratnju“ što se odrazilo i na šut i na prodor, na Lendejla je očigledno uticala atmosfera u hali i videla se ogromna trema, te je 11 skokova (od toga sedam u napadu) bio njegov jedini učinak. Neupečatljivu partiju pružio je i Gagić, Nikolić je bio solidan, pogodio je i četiri vezana penala u finišu, a iznenadilo je da je igrao više od Pejdža (tri trojke) koji je svoje minute odigrao vrlo dobro.

Partizan je ponovo imao probleme u odbrani pika, dugo su crno-beli sve preuzimali, a Olimpija je surovo kažnjavala sve „mis mečeve“ koji su joj se nudili, kako iz reketa, tako i za šut spolja. Trenera Čanka može da zabrine i što mu je ekipa zastala na 17 asistencija, što je malo za način igre koji žele, i da su zaustavljeni u poentiranju iz tranzicije.

Rezultati i tabela

Zadar-Cedevita           85:95

Mega-FMP      89:61

Partizan-Olimpija        82:79

Budućnost-C. zvezda (sinoć)

Krka-Mornar   (sinoć)

Cibona-Igokea            17.00

 

Tabela: Mega 2-0, Partizan 2-0, Olimpija 1-1, Cedevita 1-1, FMP 1-1, Budućnost 1-0, Crvena zvezda 1-0, Zadar 0-2, Igokea 0-1, Cibona 0-1, Mornar 0-1, Krka 0-1.

Zagorac: Kao da do sada nisam igrao košarku

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je ovo bila potvrda pobede u Zagrebu, da je utakmicu dobila dobra odbrana i da je najveći problem bila kontrola defanzivnog skoka.

„Olimpija nas je nadskakala i možda je razlog za to što smo igrali većinu vremena sa Zagorcem kao lažnom ‘četvorkom’. Igrali smo protiv tima koji ima Begića, Džonsa koji je ‘četvorka’ od 213 centimetara, Radulovića od 215 centimetara, a mi igramo sa Zagorcem koji je visok 204 centimetra i ima 95 kila. U nekim trenucima je to pitanje fokusa, a u nekim trenucima je prosto u pitanju fizika“, zaključio je Čanak i pohvalio Pecarskog za dobar nastup.

Rade Zagorac je odigrao odlično drugo poluvreme i bio najefikasniji sa 26 poena.

„Važna pobeda u predivnom ambijentu. Baš sam rekao Novici (Veličkoviću) kao da nikada nisam igrao košarku do sada. Jedva čekam ponovo da igram u Pioniru – rekao je Zagorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari