Firma Kostadina Terzića pozajmila milione Crvenoj zvezdi 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Dostavljeni finansijski izveštaj Crvene zvezde Agenciji za privredne registre ukazuje i da je obaveza kluba na isteku 2023. godine prema firmi „GoTer Construction d.o.o. Beograd“, čiji je jedan od dvojice vlasnika Kostadin Terzić, oko 2,6 miliona evra. Dug je na osnovu kratkoročne pozajmice.

Kostadin je sin generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, a u firmi „GoTer Construction“ zajednički je vlasnik sa predsednikom FK Grafičar Slobodanom Govedaricom.

„Obaveze po osnovu kredita i zajmova od lica koja nisu domaće banke u iznosu od RSD 497.407 hiljada odnose se na kratkoročne pozajmice od više pravnih i fizičkih lica, od čega je najveći iznos od RSD 304.591 hiljada pozajmica od „GoTer Construction d.o.o. Beograd“. Dalje, RSD 105.464 hiljade se odnosi na obavezu ka Auto Čačak d.o.o. Čačak“, navedeno je u finansijskom izveštaju Crvene zvezde za 2023. godinu.

Nije naveden datum pozajmice, jeste bilans da je Crvena zvezda na isteku 2023. bila u obavezi prema firmi Kostadina Terzića i Slobodana Govedarice u iznosu od 304,5 miliona dinara.

Kostadin Terzić je bio kratko zaposlen u Crvenoj zvezdi kao pomoćnik poslovnog direktora Marka Petrovića, a u oktobru 2021. godine novinarima je dostavljena informacija da se povukao sa funkcije i da nije podigao nijednu platu.

Na takav potez se odlučio čim su se u zvezdaškoj javnosti, na društvenim mrežama i forumima, pojavila negodovanja što je zaposlen u klubu, piše Sport Klub.

Tokom aprila 2021. pisano je da se Kostadin Terzić plate od 800 evra odrekao u korist Omladinske škole Crvene zvezde, a da je u martu iste godine stavio pod hipoteku stan kako bi pomogao u borbi da klub dobije licencu za evropska takmičenja.

Pre rada u Crvenoj zvezdi, Kostadin Terzić je bio zaposlen u Fudbalskom savezu Srbije kao deo Komisije za implementaciju VAR sistema u Srbiji. Od decembra 2022. je potpredsednik OFK Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari