FK Barselona optužen za korupciju i lažnu poslovnu evidenciju 1Foto: Shutterstock/Natursports

Sud u Barseloni saopštio je da su katalonski klub, njegovi bivši zvaničnici i Negreira optuženi su za „korupciju“, „kršenje kodeksa ponašanja“ i „lažnu poslovnu evidenciju“.

Fudbalski klub Barselona suočava se sa optužbama za korupciju u vezi sa slučajem bivšeg potpredsednika španskog sudijskog komiteta Hozea Marije Enrikeza Negreire, prenosi Anadolija.

Prošlog meseca pojavila se informacija da je katalonski klub platio Negreiri i kompaniji u čijem je vlasništvu ukupno 8,4 miliona evra između 2001. i 2018. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Sud u Barseloni saopštio je da su katalonski klub, njegovi bivši zvaničnici i Negreira optuženi za „korupciju“, „kršenje kodeksa ponašanja“ i „lažnu poslovnu evidenciju“.

Tužbe je podnelo javno tužilaštvo u Barseloni, a usmerene su na klub, kao i na bivše predsednike Žozepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosela, piše AJB.

Barselona bez dokumenta za njenu zaštitu

„FK Barselona je pribavila i zadržala strogo poverljiv usmeni sporazum sa Hozeom Mariom Enrikezom Negreirom kojim je Negreira, u svojstvu potpredsednika Tehničke arbitražne komisije – CTA i u zamenu za novac, sprovodio radnje u korist FK Barselone“, navodi tužilaštvo. rekao.

Trener Barselone Ćavi, koji je sa tim klubom osvojio osam titula u La Ligi kao igrač između 1998. i 2015. godine, rekao je da nije bio svestan isplata i da nikada nije osećao da je njegov tim imao prednost.

„Uvek sam želeo da pobedim, ali pošteno. Da sam mislio da se varamo, otišao bih kući“, rekao je Ćavi prošlog meseca.

Barselona do sada nije dostavila nijedan relevantan dokument da ih zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari