"FK Mačva: 100 godina" 1Foto: TV Šabac

U Narodnom muzeju je u toku izložba „FK Mačva: 100 godina“, kao deo proslave jednog veka od osnivanja ovog fudbalskog kluba.

Posetiocima su predstavljeni razvoj i najznačajniji uspesi kluba, trofeji i timovi igrača, a postavka se može pogledati do 22. oktobra, saopštili su organizatori.

Autori izložbe su Svetlanka Milutinović, muzejski savetnik Narodnog muzeja Šabac, Aleksandar Đenadić, hroničar FK „Mačva“, i Marko Gavrilović, arhitekta, a simbolično su je otvorili „Mačvini“ omladinci. Posetioce izložbe pozdravili su Nela Tonković, direktorka Narodnog muzeja, Dragojlo Lazić, predsednik Skupštine FK „Mačva“ i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, koji je istakao da se kroz osnivanje „Mačve“ prelama i duh Šapčana.

– FK „Mačva“ nastao je neposredno posle Velikog rata i stradanja našeg grada, što pokazuje duh Šapčana koji su rešili da se izbore sa tragedijom, okrenu se budućnosti i stvaraju nove vrednosti. Tako je „Mačva“ jedna od novih vrednosti koja traje na ponos Šapčana već 100 godina i nadam se još dugo, rekao je Pajić. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pozvao je sugrađane da pogledaju izložbu i bogatu istoriju „Mačve“ jer, kako je naveo, nema mnogo klubova u Srbiji koji mogu da se podiče stogodišnjicom.

– Kao grad, Šabac se na dostojan način odužio „Mačvi“ dodelivši joj najviše priznanje, Aprilsku nagradu za ukupan razvoj i promociju grada. Grad se potrudio da svom klubu obezbedi najbolje moguće uslove za takmičenje, rekao je gradonačelnik i čestitao stogodišnjicu postojanja.

Tekstovi su deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se sufinansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari