Flu dao dvojicu najstarijih u borbi za klupski Mont Everest: Felipe Melo "podmladio" Maldinija 1Foto: AP/Manu Fernandez

U finalu Dvadesetog svetskog klupskog prvenstva u fudbalu, a prvog u Saudijskoj Arabiji (Džeda), južnoamerički prvak Fluminense iz Rija imao je i dvojicu 40-godišnjaka u svom prepečenom timu.

Golman Fabio, iza čijih su leđe završile četiri lopte evropskog šampiona Mančester sitija, postao je s 43 godine i 83 dana najstariji učesnik borbe za klupski Mont Everest i kada se računa nekadašnji Interkontinentalni kup, sudar vladara Evrope i Južne Amerike za naslov klupskog prvaka sveta.

Nadmašen je paragvajski čuvar mreže Ever Ugo Almeida. Njemu su bile 42 godine i 161 dan kada je Milan 1990. pobedio Olimpiju iz Asunsiona s 3:0 na Olimpijskom stadionu u Tokiju, poprištu jedne utakmice za trofej od 1980. do 2001.

Prgavi štoper Fluminensea Felipe Melo, koji je karijeru gradio i na Starom kontinentu, ušao je s 40 godina i 179 dana u anale finala kao najstariji igrač u polju. To zvanje je obeležio tako što je u raspravi iz besa došao i u fizički kontakt s protivnicima.

Flu dao dvojicu najstarijih u borbi za klupski Mont Everest: Felipe Melo "podmladio" Maldinija 2
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Na večnoj listi po starosti izbio je ispred proslavljenog italijanskog halfa Paola Maldinija, koji je imao 39 godina i 173 dana u Milanovom okršaju s argentinskim velikanom Bokom juniors u finalu Svetskog klupskog prvenstva 2007. u Jokohami. Rosoneri su prigrabili trofej s 4:2.

Fluminense je kao i Siti prvi put došao u priliku da se bori za krov sveta, ali Melo nije. S Palmeirasom je bio polufinalista pre dve godine u Kataru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari