Pretposlednje kolo regionalne košarkaške lige donelo je praktično očekivane rezultate, ali i smenu na vrhu tabele, s obzirom na poraz Partizana i trijumf FMP. „Panteri“ su u petak dobili Olimpiju (59:77) i tako preuzeli čelnu poziciju od crno – belih, koji su poraženi od Širokog, pa „panteri“ imaju lepu priliku da u plej – of uđu kao najbolje rangirani tim.

Pretposlednje kolo regionalne košarkaške lige donelo je praktično očekivane rezultate, ali i smenu na vrhu tabele, s obzirom na poraz Partizana i trijumf FMP. „Panteri“ su u petak dobili Olimpiju (59:77) i tako preuzeli čelnu poziciju od crno – belih, koji su poraženi od Širokog, pa „panteri“ imaju lepu priliku da u plej – of uđu kao najbolje rangirani tim. Trener Partizana Duško Vujošević je meč opisao na uobičajen način.
– Oštećeni smo suđenjem, a to nije prvi put ove godine. Razmislićemo šta nam je činiti jer ovakvo suđenje samo upućuje da Partizan ne treba da igra ovu ligu – rekao je Vujošević.

Rezultati tabela i parovi

REZULTATI 25. KOLA: Crvena zvezda – Bosna 93:84, Helios – Split 92:62, Olimpija – FMP 59:77, Cibona – Zagreb 92:87, Hemofarm – Slovan 92:76, Zadar – Budućnost 80:47, Široki – Partizan 89:85

TABELA: FMP 20-5, Partizan 19-6, Cibona 19-6, Hemofarm 18-7, Budućnost 15-10, Crvena zvezda 14-11, Zadar 14-11, Helios 13-12, Olimpija 12-13, Bosna 9-16, Široki 9-16, Zagreb 8-17, Slovan 3-22, Split 2-23

PAROVI 26. KOLA (24-25. mart): Partizan – Zadar, Budućnost – Hemofarm, Slovan – Cibona, Zagreb – Olimpija, FMP – Helios, Split – Crvena zvezda (subota), Bosna – Široki (nedelja)

Pobede su zabeležila i druga dva srpska predstavnika, Hemofarm je savladao Slovan (92:76), dok je Crvena zvezda u Pioniru očekivano odnela trijumf nad Bosnom (83:84), čime im se revanširala za jesenji poraz, a što je i najbitnije, sačuvala šanse za izlazak na evroscenu naredne sezone. Naruku Zvezdi išla je i pobeda Zadra nad Budućnošću, pa sada Beograđani i tim iz Jazina imaju isti skor (14-11), dok Podgoričani imaju trijumf više, tako da će tek naredni vikend razrešiti sve dileme oko toga ko će na „kotu pet“ i u ULEB Kup naredne sezone. Zvezda je svoj duel počela jako loše, u toku prvog poluvremena primila čak 53 koša, što je bio signal za uzbunu, a što je trener Karadžić i apostrofirao posle meča.
– Igrali smo jako slabo u odbrani, nedopustivo je da se za 20 minuta primi 53 poena. U poslednjem kolu očekujem daleko bolje izdanje svog tima – poručio je Karadžić, čiji tim u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja gostuje fenjerašu Splitu, dok njihove direktne rivale za „kotu pet“ očekuju znatno teži zadaci s obzirom na to da Zadar gostuje Partizanu, a Budućnost u Podgorici dočekuje Hemofarm. FMP ugošćava Helios.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari