Foda napustio reprezentaciju Austrije 1EPA-EFE/Justin Tallis

Povod za ostavku na mesto selektora je poraz u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo.

Pre četiri dana Austrija je izgubila od Velsa i ostala bez zadnje prilike da se dokopa Katara, a danas je Franko Foda na konferenciji za medije saopštio da se povlači sa kormila te reprezentacije.

„Nismo se kvalifikovali na Mundijal. Prihvatam punu odgovornost za ovaj neuspeh“, rekao je pomenuti stručnjak pred sutrašnju test utakmicu protiv Škotske, kojom će se oprostiti od sadašnje funkcije.

Ugovor sa Fudbalskim savezom Austrije isticao mu je krajem meseca, uprkos eliminaciji čelnici FSA nisu odbacivali mogućnost mogućnost produžetka saradnje, ali ih 55-godišnji Nemac pretekjao odlukom.

„Činjenica da sam selektor nacionalnog tima budila je u meni osećaj potpune časti i velikog ponosa“, naglasio je Foda, na kraju petogodišnjeg mandata.

Odluka nekadašnjeg trenera austrijskog Šturma i nemačkog Kaizerslauterna iznenadila je austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića.

„Želimo da učinimo trenera ponosnim na oproštajnoj utakmici. Bili smo šokirani kada smo saznali vest da odlazi. Nije bilo planiranog sastanka… Poštujemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Sada želimo da odigramo njegovu poslednju utakmicu na mestu selektora što je kvalitetnije moguće“, rekao je napadač Bolonje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari